Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Megvan a hatodik arany: olimpiai bajnok a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros!

Megvan a hatodik arany: olimpiai bajnok a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros!Az aranyérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-ánA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A németek előtt alig pár ezreddel, de elsőként ért célba K2-500 méteren a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros.
Az aktuális világ- és Európa-bajnok kettős rendkívül nagy küzdelemben harcolta ki az első helyet, a címvédő németeket pár centivel megelőzve végzett az élen. Magyar egység harmadszor győzött ebben a számban nyári játékokon.
    
A döntő előtt Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy Kozák Danuta jobban van, hasmenése már elmúlt. Ezzel együtt kérdéses volt, hogy mennyit vett ki belőle a hétfő éjszakai rosszullét.

A Rodrigo de Freitas Lagúnában gyakorlatilag szélcsendben, sima vízen kezdődhetett meg a magyarok számára legfontosabb keddi futam.   

A rajttól a német Franziska Weber, Tina Dietze kettős jött el a legjobban, de szorosan tapadt rá mellettük az 5-ös pályán lapátoló magyar egység. Féltávnál már Szabóék haladtak az élen, akárcsak 200 méterrel a cél előtt, korántsem volt azonban megnyugtató az előnyük, ráadásul a 6-oson a lengyelek, Karolina Naja és Beata Mykolajczyk is "képbe kerültek". A végére öldöklő küzdelem alakult ki, amelyben a magyarok vissza tudták verni a németek támadását, és minimális különbséggel elsőként haladtak át a célvonalon. Beérkezéskor nem is tudták, hogy elsők lettek, illetve az látszott rajtuk, hogy mindent kiadtak magukból.
 

Biztos?

- kérdezte Szabó Gabriella, miután kiszálltak a hajóból, Kozák Danuta pedig a stégre ülve próbálta kifújni magát. Majd összeölelkeztek és fogadták a riválisok gratulációt.
 

Nem tudtuk, hogy győztünk-e, olyan kicsi volt a különbség. Sejtettük, hogy ez lesz, két napja az utolsó húsz méterről beszélünk.

- nyilatkozott Szabó Gabriella.

Kozák Danuta, aki az elmúlt napokban betegséggel küszködött, azt mondta, a tegnap előtti "kemény éjszaka" volt: 

 

Az előfutam után Gabi hozott vissza a stégre, annyira nem voltam jól. De sikerült kialudnom magam, az orvos sokat segített, ugyan nem voltam még százszázalékos állapotban, de közel voltam hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mit kíván a folytatásra magának és a négyesnek, Kozák Danuta így felelt: "Egészséget és ugyanezt a küzdőszellemet."

Szabó másodszor, Kozák harmadszor bizonyult a legjobbnak olimpián.
 
Szabó Gabriella (elöl) és Kozák Danuta megnyeri a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjét a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.MTI Fotó: Kovács Tamás

A páros a magyar kajak-kenu sport 23., illetve a riói küldöttség hatodik aranyérmét szerezte.

A magyar sportolók eddig hat első, három második és négy harmadik helyet nyertek a riói olimpián.
A végeredmény:
női K-2 500 méter, olimpiai bajnok: SZABÓ GABRIELLA, KOZÁK DANUTA (MAGYARORSZÁG) 1:43.687 p
2. Franziska Weber, Tina Dietze (Németország) 1:43.738
3. Karolina Naja, Beata Mikolajczyk (Lengyelország) 1:45.207

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A birkózó szövetség jelzi aggályait a Lőrinczet sújtó bíráskodás miatt

A birkózó szövetség jelzi aggályait a Lőrinczet sújtó bíráskodás miatt
A Lőrincz Viktort sújtó bíráskodás miatt megvizsgálják a jogorvoslati lehetőségeket. Tovább olvasom