Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Nagy Péter második a B csoportban, összesítésben a 10. helyen végzett

Nagy Péter a második lett a súlyemelők +105 kilogrammos kategóriájának B csoportjában, az A csoport vetélkedésének eredményeképp végül a 10. helyen zárta az olimpiát.
"Bombaformában van, de ne kiabáljunk el semmit" - mondta a bemelegítésnél Gyurkovics Ferenc, aki pár hónapja még versenyzett, most viszont már a súlyemelő-válogatott szövetségi kapitányaként kísérte el a riói olimpia sportági küzdelmeinek egyetlen magyar szereplőjét.
 
Nagy Péter súlyemelő második a B csoportban

A szegedi óriás, aki 11. volt négy éve a londoni olimpián, az ólomsúlyúak 12 résztvevőt felvonultató délutáni viadalát nagyszerűen kezdte: a 182 és a 188 után, egyéni csúcsot elérve a 193 kilót is kiszakította. Lökésben 218 kilón biztosított, majd 227 kg-ra emeltetett, s ez a fogása is kifogástalan volt. Harmadikra 234 kilót rakatott a súlyzóra, ám felemelés közben - amint azt utóbb elárulta - váratlan szúrást érzett a jobb térdében, így jobbnak látta, ha nem próbálkozik a roppant kolonc kilökésével. Így is remek összteljesítményt nyújtott, hiszen csak egyetlen vetélytársa tudott elébe kerülni, miközben tízet megelőzött, s öt jó gyakorlatot mutatott be. 

Hogy a 420 kilogrammos összetett eredménye hányadik helyhez lesz elegendő a teljes lajstromban, a 11 fős A csoport versenyének végeztével derült ki: a 10. helyen zárta végül Nagy Péter az olimpiát.

"A verseny előtt 422 kilót terveztem, 420 lett belőle, egy kilóval kevesebb a legjobbamnál, úgyhogy nem lehetek és nem is vagyok elégedetlen. Kár az utolsó fogásomért, de nem akartam egy súlyosabb sérülést kockáztatni" - nyilatkozta Nagy Péter az MTI-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb magyar bíró szerint nem véletlen hibák sújtották Lőrincz Viktort

A legjobb magyar bíró szerint nem véletlen hibák sújtották Lőrincz Viktort
A világ legjobb birkózóbírójának megválasztott Péteri László szerint nem véletlen hibák sújtották… Tovább olvasom