A hónap könyve

"Diószegi Sámuel: Orvosi füvész könyv Július hónapban – így, a nyári természetjárásokhoz kapcsolódva – egy immár több mint kétszászéves növényismertető könyvet ajánl a Somogyi-könyvtár a hónap könyvéül."
Ukrajna, Románia, Szlovákia, Magyarország érintése után „szakad" Szerbiában a Dunába a Tisza. A folyó több millió éves történetét is megismerhetjük a 712 fotóval illusztrált, híd-kronológiával és mutatókkal kiegészített könyvből.
Kristálytiszta, sekély vizű patak képében csörgedezik a Fekete-Tisza a Máramarosi havasokban. A hatalmas szálfákból ácsolt fahíd alatt gömbölyűre kopott szikla fehérlik, a meder mélyén sötét színű kövek feküsznek, a folyóág névadói. Fák zöldellő lombja né
"Húsvét közeledtével a Somogyi-könyvtár egy 1894-es naptárt ajánl olvasói figyelmébe. Hogy mi köze van a húsvétnak a naptárhoz? A válasz igen egyszerű: e jeles ünnep nemcsak szokásvilága miatt, hanem csillagászati szempontból is nagyon érdekes."
A Karinthy-írások kedvelői és az életrajzi művek olvasói újabb csemegét vehetnek kézbe. A 120 éve született Karinthy Frigyesről szól az Ünnepi Könyvhétre megjelent Szerelmes magyar írók sorozat legfrissebb kötete, az Egyfülű kosár.
Új kötetének megjelenése kapcsán látja vendégül a Somogyi-könyvtár az ünnepi könyvhéten Spiró Györgyöt. Olvasnivalónak a szerző legutóbbi, hatalmas szakmai és közönségsikert aratott történelmi nagyregényét ajánlja a bibliotéka.