Annó

Bábelőadás gyerekeknek – ezen a programon kívül az összes többi felnőtteknek szólt az 1914-es szegedi gyermeknapon. Lapunk első évtizedeiben inkább a jótékonykodáson volt a hangsúly, mint a kicsik szórakoztatásán.
Az iskolákat bezáratta Somogyi Szilveszter polgármester 1932-ben, amikor járványos gyermekbénulás kezdett terjedni a városban, az ingyenes cirkuszi bemutatót azonban gond nélkül engedélyezte. Ebben az évben volt Szegeden az első nagyobb járvány.
A vásárhelyi téglagyártás hőskorát idézik a városszerte még ma is fellelhető címeres, monogramos téglák. Juhász István nemcsak gyűjti, keletkezés történeteiket is kutatja.
Az április az olykor gonosz tréfák ideje, régen sem volt ez másképp – bár lapunk újságírója szerint Szegeden egész évben április elseje volt. Fel­idéztünk néhány igazán rossz viccet.
A századforduló után kialakult vásárhelyi Szegedi úti villasor kialakulását, építészeti jelentőségét kutatta Bodó Péter vásárhelyi származású művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa.