Rövidhírek

2021.08.07. 09:30

Még mindig népszerű a „BikeSafe” Szegeden

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében több mint ötven kerékpárt vizsgáltak át csütörtökön, majd vettek nyilvántartásba az ingyenes kerékpár-regisztráció alkalmával.

A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja, a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. augusztus 5-én tartottak ingyenes kerékpár-regisztrációt Szőregen. – írja a Police.hu.

A délután folyamán csaknem hatvan biciklitulajdonos kérte a járművének nyilvántartásba vételét. A rendőrök a kötelező tartozékok ellenőrzését követően regisztrálták a kerékpárokat.

Ehhez elengedhetetlen volt a tulajdonos részéről a személyazonosító igazolvány, valamint a bicikli tulajdonjogát igazoló irat bemutatása. A nyilvántartásba vételt követően a járműre jól látható helyre, egy biztonsági matrica került.

A rendőrök a hónapban még Tápén, Szegeden és Mórahalmon is várják kerékpár-regisztrációra a biciklitulajdonosokat.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!