Rövidhírek

2021.08.17. 06:48

Rekord növekedés a Szép-kártyás költésekben

– A feltöltést és a költéseket tekintve is rekord eredményeket ért ez júliusban a turizmus motorjának számító Szép-kártya, amely a korábbiakhoz hasonlóan ismét segítség a belföldi forgalom élénkítésében, és hozzájárul ahhoz, hogy túlszárnyalja a tavalyi, erős nyári szezont

– közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A júliusi friss adatok szerint a Szép-kártya-feltöltések 36 százalékkal, 29 milliárd forintra emelkedtek, míg a költések 54 százalékkal 54 milliárd forintra nőttek a tavaly júliusihoz képest. Az első hét hónapban a feltöltések összege megközelítette a 227 milliárd forintot, ami az előző évhez képest 30, 2019-hez hasonlítva pedig 55 százalékos bővülést jelent.

A tavalyi év első hét hónapjához viszonyítva 61 százalékkal költöttek többet a Szép-kártyákról – összesen 202,4 milliárd forintot –, 2019 azonos időszakához képest pedig kétszeres volt az összeg. Idén júliusban a költések 59 százaléka a vendéglátás, háromtizede pedig a szálláshely alszámláról történt, míg a szabadidő zseb részesedése 11 százalék volt.

A Szép-kártya népszerűségéhez a csaknem felére csökkentett adóteher mellett hozzájárult az is, hogy megduplázódott az adható összeg, az alszámlák pedig szabadon átjárhatók.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!