Hódmezővásárhely

2022.01.10. 17:23

Ki legyen idén Vásárhely díszpolgára?

K.E.

Hódmezővásárhely közgyűlése hagyományosan a március 15-i ünnepi ülésén tünteti ki a város arra méltó polgárait, kivéve tavaly, amikor a pandémia miatt az államalapítás ünnepén adták át a díjakat. Az önkormányzat reményei szerint idén, ha a jelenlegi vírushelyzet nem romlik, visszatérhetnek az eredeti dátumhoz. A „Hódmezővásárhely díszpolgára”, „Pro Urbe – A Városért”, valamint a „Signum Urbis Honorantis – A Város Megbecsülésének Jele” kitüntetésekre a hódmezővásárhelyiektől vár jelöléseket az önkormányzat. 

 

 

– Amennyiben ismer olyan személyt, aki a város anyagi és szellemi értékeit gyarapította, jó hírnevét növelte, juttassa el a részletes indoklását február 1. napjáig a polgármesteri hivatal 15-ös irodájába, illetve elektronikus formában a [email protected], vagy a [email protected] e-mail-címre. A rendelet értelmében jelölést tehetnek Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának bizottságai, intézményei, a városban működő egyházak, civil szervezetek, valamint magánszemélyek is – olvasható a város honlapján. A jelöléseket nyomtatványon lehet benyújtani, amit ugyancsak Hódmezővásárhely honlapjáról lehet letölteni. 

 

 

Mint ismeretes, tavaly augusztus 20-án életműve elismerésként, a városért végzett önzetlen munkájáért Erdős Péter tanárt, festő- és szobrászművészt választották díszpolgárnak. Pro Urbe-díjat kapott Pokomándy Zsuzsanna tanár, néptánc-, kézművesoktató, népművelő, Egyed Béla, a Hódmezőgazda Zrt. korábbi vezérigazgatója. Signum Urbis Honorantis-díjban részesült Cserjés Katalin egyetemi docens, Imre Sándor kovácsmester és Vitéz Kádár Imre József 1956-os forradalmár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!