Helyi közélet

2022.01.31. 17:24

Makói cég újítja fel a nagylaki egészségházat

Nagylakon kiválasztották, melyik kivitelező fogja felújítani, bővíteni az ottani egészségházat. Arról is döntöttek ülésükön a képviselők, hogy aki nem igazolja hiányzását a következő ülések valamelyikéről, az arra a hónapra nem kap tiszteletdíjat.

Szabó Imre

Eldőlt, hogy a makói M Color 2009 Kft. fogja bővíteni és felújítani a nagylaki egészségházat – tájékoztatta lapunkat a falu polgármestere, Kolozsvári Rozália. A kivitelezőt három jelentkező közül a falu képviselő-testülete választotta ki hétfő délutáni ülésén. Azért rájuk esett a választás, mert ők adták a legjobb, 42 milliónál kisebb árajánlatot. A tervek szerint az 50 négyzetméteres bővítésnek köszönhetően új várótermet, egy különálló védőnői irodát és egy mozgáskorlátozottak számára használható mosdót is kialakítanak az egészségházban.

 

Emellett felújítják a tetőt, amelyet mentesíteni kell az azbeszttől. Az épületegyüttes közvetlen szomszédságában, egy önkormányzati tulajdonú területen, parkolót is kialakítanak. A beruházásra azért van szükség, mert az 1980-as években épült egészségház ma már szűkös és korszerűtlen. A háziorvosi rendelő, a védőnői szolgálat és egy fiókgyógyszertár működik az épületben, de a rendelőnek és a védőnői szolgálatnak nincs külön váróterme. Mint korábban megírtuk, az első, sikertelen pályázatot még az előző ciklusban nyújtották be a felújításra. Most megvan rá a szükséges pénz.

 

A polgármester ma hívja fel a kivitelező cég ügyvezetőjét, egyeztetni a részleteket, majd szerződést kötni. Abban bízik, hogy a munka néhány héten belül, a jó idő beálltával megkezdődhet és egy évnél több időre nem lesz szükség hozzá. Az pedig a munka megszervezésétől függ, hogy átmenetileg el kell-e majd költöznie a rendelőnek. Ha így lesz, akkor el lehet ideiglenesen helyezni például a művelődési házban.

Megvonják a tiszteletdíjat 

Az ülésen ezen kívül eldöntötték, milyen pályázatokat nyújtanak be idén. Többek között útfelújításra, rendezvények szervezésére, garázs- és szertárépítésre, illetve egy új kisbusz beszerzésére. Ezen kívül azt is eldöntötték, hogy a továbbiakban az adott hónapra nem kap tiszteletdíjat az a képviselő, aki nem igazolja hivatalosan hiányzását a testületi ülésről.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában