Rövidhírek

2022.02.23. 11:35

Bilincsben az embercsempészek

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség azoknak a külföldi elkövetőknek, akiket a nyomozó hatóság hétfőn embercsempészésen ért tetten a megyében.

 

 Az egyik ügyben a megalapozott gyanú szerint a szlovák gyanúsított kisteherautójába 18 illegális határátlépőt vett fel, majd velük egy személyautó kíséretében, melyben két társa ült, Nyugat-Európa felé indult. 

 

A másik ügyben megalapozott a gyanúja annak, hogy egy moldáv férfi ismeretlen megbízója utasítására 6 külföldit vett fel járművébe, akikkel Ausztria felé indult. Mindkét gyanúsítottat Mórahalomnál állították meg a rendőrök. 

 

A büntetőeljárásokban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt az elkövetők egy hónapra történő letartóztatására. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a terheltek letartóztatását valamennyi esetben elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!