Rövidhírek

2022.02.04. 15:46

József Attilára emlékeznek

József Attilára emlékezik idén a város abból az alkalomból, hogy 100 esztendeje, az itt töltött évek alatt jelent meg a város fogadott fiának első kötete, a Szépség koldusa. A múzeum és könyvtár versmondó versenyt és alkotópályázatot hirdetett.

Munkatársunktól

Ami a szavalóversenyt illeti, 4 korcsoportban írták ki. A résztvevőknek a Szépség koldusa című kötetből vagy a kiszombori versesfüzetből kell egy szabadon választott költeménnyel nevezni március 31-ig a [email protected] címen, megadva a nevet, az életkort, az elérhetőséget, diák esetén az intézmény nevét, címét és a felkészítő pedagógus nevét, valamint a vers címét. A versenyt a költészet napján, április 11-én rendezik meg az Espersit-házban. A produkciókat szakmai zsűri értékeli korcsoportonként. 

 

 

A képzőművészeti alkotópályázat diákoknak szól. A jelentkezőknek a Szépség koldusa című kötet valamelyik versének ihletésére kell illusztrációt készíteniük valamilyen festészeti vagy grafikai technikával. A munkák egyéni vagy csoportos alkotásként is készülhetnek; egy alkotó legfeljebb 2 pályaművet küldhet be vagy 2 mű elkészítésében vehet részt. Fel kell tüntetni a pályázó nevét, elérhetőségét, az iskola nevét és a mű címét. A műveket április 30-ig kell eljuttatni a múzeumba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!