Rövidhírek

2022.02.08. 13:52

Kerékpárút megépítésére pályáztak közösen

Munkatársunktól

A Magyar falu programban végre lehetőség nyílt arra, hogy Bordány pályázzon a falut Zákányszékkel összekötő kerékpárút megépítésének támogatására. 

 

 

A lassan tíz éve elkezdett és folyamatosan megújított tervek alapján készült el a benyújtott szakmai anyag. A két falu közötti kerékpárút 6253 méter hosszú lesz a tervek szerint. Ebből Bordánynak 2776 métert kell majd megépítenie. A zákányszéki 3477 méter hosszú szakasz megépítésére a zákányszéki önkormányzat önállóan pályázik, de természetesen a megvalósítás során folyamatosan egyeztetnek majd a döntéshozók és a szakemberek. 

 

Bordány Zsombóval konzorciumban pályázik a zsombói bekötőút melletti kerékpárút kialakítására. Itt még nem állnak rendelkezésre kész tervek, ezek majd nyertes pályázat esetén készülnek el. A két képviselő-testület döntött a pályázat benyújtásáról és támogatás esetén a több, mint két kilométer hosszú kerékpárút közös megépítéséről. A konzorciumi szerződést a két polgármester a napokban írta alá a bordányi polgármesteri hivatalban. Amennyiben a pályázat támogatást kap, Bordány minden irányból megközelíthető lesz kerékpárúton is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!