Csengele

2022.02.02. 15:58

Március végére kész a tornaterem

Rövidesen elkészül az 572 millió forintos támogatásból Csengelén épülő A-típusú tornaterem. Utóbbi meghatározás azt jelenti, hogy a 18-szor 30 méteres küzdőterén, pályáján kosárlabdát, röplabdát és teremfocit játszhatnak majd a csapatok, illetve testnevelésórán a diákok. 

- A fűtést már bekötötték a csarnokba, működik is, így a szakemberek komfortos körülmények között csinálhatják a belső munkákat, például a vakolást és festést, amelyek ezért hamarabb is száradnak. Az épület készültsége legalább 90 százalékos – közölte Tóth Tibor, Csengele polgármestere. A kivitelezést a tavaly február végén megtörtént területátadást követően a vecsési Reogroup Kft. végzi. Jól halad a cég, viszont a tervezett átadás mégis csúszik a február 14-ei időponthoz képest, mert a Graboplast Zrt. csak március második hetében tudja szállítani a szürke sportpadlót. Miután az a helyére került – várhatóan március végére – következik a nagyjából 1 hónapot igénybe vevő műszaki átadás-átvétel, majd az ünnepélyes avató. 

 

 

– Már jól néz ki, látványos a sportcsarnokunk, a lakosok is nagyon várják az elkészültét, folyamatosan kérdezgetnek, érdeklődnek róla – mondta a faluvezető. Hozzátette, a testnevelésóráknak és a szabad­idős sporttevékenységeknek továbbra is a faluház nagyterme ad otthont, akkor kezdik majd az átalakítását – például a bordásfalak leszerelését –, amikor az új létesítményt már birtokba vették a helyiek, főleg a tanulók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!