Makó

2022.04.04. 16:26

A költészet napja gazdag programmal

Munkatársunktól

Pénteken kezdődik a költészet napját ünneplő programsorozat Makón. Pénteken délelőtt 10-kor a József Attila Könyvtárban rendezik meg a Szépség koldusa 100 szavalóversenyt középiskolások és felnőttek részére; a zsűri elnöke Galkó Balázs színész, előadóművész lesz. Délután 3-kor ugyanitt Galkó Balázs mond verseket a Szépség koldusa című József Attila-kötetből. Szombaton dél­előtt 11 órától a fővárosi Krúdy Gyula Irodalmi Kör emlékezik József Attilára az Espersit-házban. 

 

Jövő hétfőn reggel 9-kor az Espersit-ház udvarán megkoszorúzzák József Attila mellszobrát, 10 órakor a József Attila Könyvtárban általános iskolásoknak rendezik meg a Szépség koldusa 100 szavalóversenyt, délután 2-kor pedig a József Attila Gimnáziumnál koszorúzzák meg a költő szobrát, majd a Szépség koldusa emlékjelet. Délután fél 3-kor adja át a könyvtárban Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makói Medáliák díjat, és ezt követően ugyanitt kerül sor Tóth Péter Lóránt Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó, versvándor Vasútállomás című pódiumműsorára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!