Domaszék

2022.04.13. 10:17

Bérlakásra lehet pályázni

Munkatársunktól

A település képviselő-testülete pályázatot hirdet a Dankó Pista tér 15/D/2. szám alatti, önkormányzati, költség­alapú lakás bérbeadására. A lakás bérlője csak magyar állampolgár és olyan személy lehet, aki legalább öt éve állandó, bejelentett lakással rendelkezett Domaszéken. 

 

Nem köthető lakásbérleti szerződés olyan pályázóval, aki a településen beköltözhető lakásingatlannal, önálló lakásnak minősülő tulajdoni hányaddal és azon haszonélvezeti joggal rendelkezik, önkormányzati bérlakásban bérlő, bérlőtárs vagy jogcím nélküli használó. A minősítés és az elbírálás során előnyt élveznek azok a pályázók, akik a rendeletben előírt legkisebb lakbérnél, a 19 ezer 480 forintnál nagyobb havi összeg fizetését vállalják. 

 

Előnnyel indul az is, akinek vele együtt élő kiskorú gyermeke van, aki a többi pályázóhoz képest Domaszék közösségi életében nagyobb szerepet vállal. Plusz „pontot” jelent az is, ha valaki öt évnél rövidebb időre kötné meg a bérleti szerződést. Bérleti jogviszony határozott időre, de legfeljebb öt évre köthető. A lakás 40 négyzetméteres, egy szobás, összkomfortos. 

 

Az egyeztetett időpontban megtekinthető, a várható beköltözés 2022. június 1. A pályázatokat Domaszék nagyközség polgármesteréhez címezve, Németh László szervezési és jogi csoportvezetőnél kell benyújtani. Személyesen 6781 Domaszék, Köztársaság tér 1. szám alatt vagy elektronikusan, a [email protected] címen, május 13-án 12.00 óráig. A bérlő köteles a szerződés megkötésével egyidejűleg a vállalt lakbér havi összegének négyszeresét kaucióként letétbe helyezni. A pályázati adatlap letölthető a domaszek.hu oldalról. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!