Rövidhírek

2022.04.29. 10:53

Határon átnyúló program

Munkatársunktól

A Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft., a Szerb Köztársaság Szántóföldi és Zöldségnövények Nemzeti Kutatóintézete, a Vajdaság Tartomány Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkársága és az Európai Ügyekért Felelős Alap közösen valósítja meg az Agrinno 2 programot. Ez a vállalkozási és foglalkoztatási potenciál javításáról és az innováció által vezérelt mezőgazdasági eljárásokról szól a határokon átnyúló régióban. 

A program ideje alatt a szerb partnerek öt hónapon át havonta két napot töltenek el Szegeden és környékén, egyebek mellett oktatáson vesznek részt a gyógy- és fűszernövények termesztésével és feldolgozásával kapcsolatban. Az első napon az elméleti ismereteké a főszerep, a foglalkozásokat az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvánnyal közreműködve a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának oktatói tartják. A második napon gyakorlati oktatásban vesznek részt, ezeken különböző feldolgozóüzemeket látogatnak meg. 

A következő szemináriumon, ma 13 órakor a szegedi Novotel Hotel konferenciatermében tartanak előadást. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!