Vasárnap 17 órától újabb forduló az NB III.-ban

2022.04.16. 16:15

Itt a javítási lehetőség

A hétközi forduló után vasárnap ismét pályán a két Csongrád-Csanád megyei csapat az NB III.-ban: a Hódmezővásárhelyi FC lezárná az elmúlt időszakot, a Makó pedig kárpótolná szurkolóit.

V. P.

A szezon legnagyobb arányú győzelmét könyvelhette el szerdán a Makó FC a Mohács otthonában: az öt rúgott gól és a jó játék pedig remélhetőleg lendületet ad a csapatnak a továbbiakra is. Vasárnap 17 órától azt a Ceglédet fogadják a Maros-partiak, amely tavaly a Keleti csoport 10. helyén végzett, ám most a várakozásokon alul szerepel, hiszen csak a 15. pozíciót foglalja el. 

Szükségünk volt már egy magabiztos győzelemre. Nehéz meccsre számítottunk, de tükörsima találkozó lett belőle. Ennek örülünk, de máris vár ránk az újabb feladat. Szeretnénk javítani a hazai mérlegünkön, hiszen idegenben jelenleg több pontot szereztünk, mint hazai pályán. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Azzal is tisztában vagyunk, hogy jobb állomány a Cegléd, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésük mutat. Több, magasabb osztályt megjárt labdarúgó és NB III.-as bajnok is van a keretükben. Az utóbbi időben nem néz ki jól a hazai mérlegünk. A közönségünk végig mellettünk áll, támogat bennünket, így megérdemelnének már egy hazai győzelmet- mondta lapunknak Siha Zsolt, a Makó FC edzője, aki a régóta maródi Garamvölgyi Csabán és Horváth Elődön kívül a többiekre várhatóan számíthat vasárnap. 

Bosszantó meccsen van túl a Hódmezővásárhelyi FC, amely hiába vezetett két góllal a Paks II. ellen, végül pont nélkül maradt. Most ahhoz a Dabas-Gyónhoz utaznak a kék-sárgák, akik az utolsó szalmaszál egyikébe igyekeznek kapaszkodni, hiszen kilenc pont a hátrányuk a bentmaradó helyektől. Van is miért visszavágnia a vásárhelyieknek, hiszen október közepén az odavágót elveszítette a hazai pályán játszó HFC. 

Egy olyan meccs következik számunkra, ami a csapat szempontjából nagyon fontos. Nem árulok el újdonságot azzal, ha azt mondom, csak a három pont elfogadható. Bízom benne, hogy túl vagyunk azon a fajta lejtmeneten, ami a Balassagyarmat elleni meccs óta jelen volt a csapat életében. Remélem, ez a szerdai mérkőzéssel lezárult, és újult erővel tudunk nekimenni az utolsó kilenc mérkőzésnek. Átbeszéltük a problémákat, hibákat, igyekszünk ebből tanulni – nyilatkozta Koncz Zsolt, aki minden kerettagra számíthat holnap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!