Szentes

2022.04.21. 21:43

Nem kapott nevet a könyvtár

Munkatársunktól

Megtartotta áprilisi rendes ülését a képviselő-testület, a városatyák többek között meghallgatták a rendőrség, a tűzoltóság és a Volánbusz Zrt. beszámolóját is, a könyvtár névváltoztatása viszont lekerült a napirendről. 

Az ülésen búcsúzott el a várostól Antal László ezredes, a MH II. Rákóczi Ferenc 37. műszaki ezredének parancsnoka. Az új beosztásba kerülő katonatiszt kiemelte, az évek során jó kapcsolat alakult ki a honvédség és a szentesi lakosság között. 

Az itt töltött hét év és nyolc hónap az életemnek csaknem egyhetede, meghatározó időtartam. Sok tapasztalattal, ismerettel, de legfőképpen sok jó ismerőssel gazdagodtam Szentesen – fogalmazott Antal László. 

Ezt követően Szabó Zoltán polgármester számolt be a legutóbbi ülés óta történt eseményekről, majd meghallgatták a város közbiztonsági, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság által készített és a Volánbusz Zrt. 2021. évi beszámolóját is. 

A testület eredetileg a könyvtár átnevezését is tárgyalta volna, az intézmény dr. Nyíri Antal szentesi születésű nyelvészprofesszor nevét venné fel, ám ezt levették a napirendről. 

Döntöttek viszont arról, hogy elsősegélynyújtó tanfolyamot és drogmegelőző oktatást szerveznek a 8. osztályosok részére, a program működéséhez mintegy 800 ezer forintot biztosítanak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!