Rafael Balázs Leándrosztól

2022.04.13. 10:34

Nyílt levelet küldött Márki-Zaynak

Elbocsátó Szép Üzenet címmel írta meg Rafael Balázs Leándrosz, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselője utolsó levelét Márki-Zay Péter polgármesternek.

Munkatársunktól

Ez már a harmadik nyílt levél volt, amit Rafael Balázs Leándrosz a hódmezővásárhelyi polgármesternek írt. Kettőt még a választás előtti hetekben küldött el az ellenzéki miniszterel­nök-jelöltnek, de egyikre sem kapott választ. A helyi cigányság nevében Z. Kárpát Dániel náci karlendítése ellen tiltakozott, és azt kérte, hogy az ellenzéki listavezető hívja vissza a jobbikos képviselőjelöltet, ami nem történt meg. A vásárhelyi cigányság március végén egy nagyszabású békés tüntetést is szervezett a náci karlendítéssel köszönő po­­litikus ellen. 
 

 

Utolsó levelemet küldöm Önnek. Sajnos korábbi kérdéseimre sem tudott érdemi válaszokkal szolgálni ezért többet nem írok Önnek. A Hódmezővásárhelyi Cigány Önkormányzat szomorúan veszi tudomásul, hogy Ön marad városunk Polgármestere. A jövőben nem fogunk tudni együttműködni Önnel – írta. A roma politikus hangot adott annak, hogy nem érti, miért versenyez Márki-Zay Péter még mindig Lázár Jánossal, mikor április 3-án véget ért a szavazás, és 7000 szavazattal kapott ki tőle. 
 

 

Ön a választási vereség óta többször hangsúlyozta, televízióban, újságban, facebookon, hogy a cigányokat szeretné képviselni. Ezt mi sértésnek vesszük, hiszen több alkalommal kértük, (mindhiába) hogy határolódjon el a fasiszta, náci eszméket képviselő emberektől. Kérem, hogy a jövőben mellőze a cigányokat szeretném képviselni kampányszöveget. 

 

A levél így folytatódott: Nem hisszük el! Inkább tegye fel magának a kérdést, miért veszített el 2000 szavazott ilyen gyorsan Hódmezővásárhelyen? Miért vonták meg Öntől mindenhol a bizalmat?
 

Kérem, hogy amennyiben a cigányokat és a szegény embereket szeretné segíteni Hódmezővásárhelyen, akkor álljon el a folyamatban lévő kilakoltatási perektől, csökkentse azokat a lakbéreket, amelyeket véleményem szerint a jogszabályok kijátszásával emeltek meg és kérem, hogy ne csak Gyöngyös város cigánytelepét látogassa, menjen el és kérdezze meg a vásárhelyi cigánysor lakóit miben tud nekik segíteni 

– fogalmazott a képviselő. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!