Rövidhírek

2022.05.13. 10:56

39 ezren ünnepeltek

A ferencvárosi B középnek köszönhetően füstbe borult a Puskás Aréna a labdarúgó magyarkupa-döntő kezdése előtti másodpercekben, így a Paks elleni zöld-fehér derbi néhány perc késéssel kezdődött. A bajnok dominált, magabiztos, 3–0-s sikerrel húzta be a kupagyőzelmet.

Becsei Dávid

Minden idők második leglátogatottabb labdarúgó magyarkupa-fináléját 38 ezer 979-en szurkolták végig a budapesti Puskás Arénában. Ennél többen csak az 1955-ös kupadöntőre voltak kíváncsiak, akkor a Vasas 3–2-re győzte le a Honvédot. Több mint negyvenezer néző előtt ak­­kor a Budai, Kocsis, Puskás, Czibor támadónégyes ellen nyertek az Illovszky Rudolffal felálló angyalföldiek. 
 

A 2022-es kupadöntőben Csongrád-Csanád megyei futballistáknak is szurkolhattunk ismét. A szegedi védő, Szélpál Norbert mellett az NB I. góllövőlistáját harmincegy találattal vezető Ádám Martint is a Paksi FC kezdőcsapatába jelölte Bognár György vezetőedző. 
 

Mindkét zöld-fehér együttes támadólag lépett fel, de a gólszerzés tervét a sorozatban négyszer magyar bajnokságot nyerő Ferencváros hatékonyabbnak bizonyult. Marquinhos többször megfutotta a védőket, ebből pedig negyed­órát követően jött az első gól. Az atomvárosiak tizenhatosának jobboldalán kis területen alakult ki egyérintős játékot követően Zachariassen előtt ziccer, amit nem is hibázott el. 
 

A második félidőben dup­lázó Franck Boli már a tizen­nyolcadik percben betalálhatott volna, Marquinhos középre tekert labdáját hiába tette jól kapura, Nagy Gergely védett. Számottevő paksi lehetőség nem alakult ki a gólszerzésre, Miha Blazicék jól semlegesítették Ádámot és Harasztit. 
 

Mindent megtett az egyenlítésért a Paks. A második félidő derekán óriási ováció közepette érkezett a pályára Böde Dániel, de vele sem sikerült bevenni a ferencvárosi kaput. Igaz, a második FTC-gólra is egészen a 82. percig kellett várni, ekkor Boli forogta magát ziccerbe, majd lőtte a hosszú alsóba. Négy minutummal később ismét ő került főszerepbe, Wingo passzát a tizenhatos vonaláról kö­­zépről lőtte kíméletlenül a jobb felső sarokba. 3–0-s győzelmével huszonnegyedik alkalommal hódította el a magyar kupa trófeáját a Ferencvárosi TC labdarúgócsapata. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!