Szegedi hírek

2022.05.13. 10:58

Egyedi koncepcióval készül a Chicago

Munkatársunktól

Hamarosan megkezdődnek az augusztus 12-én a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként debütáló Chicago munkálatai. A nyári fesztiválon eddig be nem mutatott musical egészen egyedi koncepcióval érkezik a Dóm térre. Béres Attila rendező megfogalmazásában nemcsak az igazságszolgáltatás és a show-biznisz olvad egybe a színpadon, a rendezés beemeli a paneldzsungelek érzelmileg is sivár miliőjét. 

A különleges megközelítést az izgalmas, áttételes látványvilág hangsúlyozza majd. Papp Janó jelmeztervező úgy fogalmazott: a mai valóságra fognak berobbanni olyan, az amerikai revüt idéző, tollas, habos betétek, amelyek az énekszámokat kísérik majd. Kálmán Eszter díszlettervező összetett színpadi terében így összekeveredik napjaink városi környezete és utcai divatja a leggrandiózusabb revü képiségével. 

A vizuális orgiát a színpadképbe ágyazott LED-falak fokozzák majd. Az iko­­nikus dalok egytől egyig felcsendülnek a pergő előadásban. A feledhetetlen zenei élményért Rákai András zenei vezető és a Silló István dirigálta zenekar felel. A zenészek is a színpadon foglalnak majd helyet, a börtönbeli cselekményhez igazodó jelmezekbe öltözve vesznek részt az előadásban, és szolgálnak majd egy-két meglepő pillanattal a né­­zőknek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!