Két csapat már biztosan ott van a főtáblán

2022.05.20. 08:28

Idegenbeli sikerek

Munkatársunktól

A Deszk és az SZVSE idegenbeli győzelemmel jutott be a megyei labdarúgó magyar kupa döntőjébe, amely a kö­vetkező szezonra országos fő­táblán való indulást is jelent a számukra. A harmadik ilyen helyért a két vesztes, a megyei I. osztályú Szentesi Kinizsi és a megyekettes Székkutas küzdhet meg egy egyelőre még nem ismert időpontban. 

Bő negyedórát követően szerezte meg a vezetést a Deszk Székkutason. Szünetre 0–1-gyel mentek a csapatok, a második játékrész elején viszont öt perc alatt megháromszorozta előnyét a vendégcsapat. Papp Endre együttese a hajrában két Salánki Márk-gólnak köszönhetően magabiztos sikerrel jutott ki az országos főtáblára. 

A friss Amatőr Kupa-győztes, megyeegyes bajnoki címre hajtó SZVSE Szentesen nyert. A szünet előtt szerzett vezetést a szegedi csapat, majd a második játékrész derekán az őszt még a Kurca-partiaknál töltő Frank Boldizsár növelte az előnyt. Dovics Marcell 74. percben szerzett találatával újra nyílt lett a meccs, amelyet a hosszabbításban Káposzta biztosított be a vendégeknek. 

Székkutas–Deszk 0–5 (0–1)

Labdarúgás, Csongrád-Csanád megyei magyar kupa, elődöntő. Székkutas. 
Vezette: Dobai János (Kócsó, Halász). 
Székkutas: Beke – Kis Á., Csorba (Patócs, 72.), Kis D., Szikszai, Daraki, Németh D., Szabó I., Harmati, Bódi (Török, 76.), Antal K. (Lévai, 65.). 
Edző: Horváth Zoltán. 
Deszk: Nagy G. (Repák, 76.) – Németh Z., Tarjányi, Török Gy., Grósz (Rácz G., 74.), Matyelka (Gémes, 70.), Táncos (Télessy, 65.), Hovanyecz, Adamov F., Markovics, Mezei E. (Salánki, 58.). Edző: Papp Endre. 
Gólszerzők: Hovanyecz (18., 57.), Adamov F. (52.), Salánki (81., 86). 
Sárga lap: Csorba (26.), Harmati (56.), Németh D. (85.), Kis D. (87.), ill. Grósz (62.), Papp E. (87.). 

Szentesi Kinizsi–SZVSE 1–3 (0–1)

Labdarúgás, Csongrád-Csanád megyei magyar kupa, elődöntő. Szentes. 
Vezette: Kiss Richárd (Barta, Kőhalmi). 
Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Lőrincz, Dovics M., Szarvas, Varga Cs., Prozlik, Bartucz P. (Varga A., 65.), Mészáros M., Berta, Péter J. (Szabó M., 65.), Piti (Locskai, 87.). Edző: Bány Tamás. 
SZVSE: Czirják – Plichta, Lőrinc, Mészáros Z. (Beretka, 75.), Frank B., Nagy R. (Fülöp, 75.), Káposzta, Kelemen V. (Kelemen B., 90.), Rádai, Papp Á. (Amariutei, 65.), Deák D. (Taci, 75.). 
Edző: Paksi Péter. 
Gólszerzők: Dovics M. (74.), ill. Plichta (43.), Frank B. (66.), Káposzta (91.). 
Sárga lap: Prozlik (41.), Varga Cs. (48.), Tóth L. (90.), ill. Plichta (40.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!