Rövidhírek

2022.05.18. 12:13

Külterületi utakat újítanak fel idén

z önkormányzat külterületi utak fejlesztésére pályázott sikeresen – derül ki a közbeszerzési értesítőből. A kisváros két részen hét rövidebb útszakaszt újít fel a Vidékfejlesztési programban nyertes 95 százalékos támogatási intenzitású pályázatból – közölte Domonics János alpolgármester, aki azt is elmondta, hogy a beruházás teljes költségvetése 192,4 millió forint, ebből 182,8 a központi forrás, a „maradék” a városi önerő. 

 A projekt a közbeszerzésnél tart, nagyjából két hetet kell még várni az eredményhirdetésre, a kivitelező kiválasztására, utána jöhet a szerződéskötés, ami 1 hónapig is eltarthat, vagyis várhatóan másfél hónap múlva, július elején kezdheti a munkát a nyertes vállalkozás 

– sorolta az alpolgármester. A beruházást keleti és nyugati részre bontották, az előbbin 2 útszakasz 2034 méter, az utóbbin 5 rövidebb szakasz 2730 méter hosszan újulhat meg, ez összesen 4764 méter. A hétből kettő már aszfaltozott, de a felülete időközben tönkrement, ezekre újabb vékony aszfaltréteg kerül, míg a másik ötnél a korábban kőszórásos eljárással elkészült zúzott köves útalapra kerül az aszfalt. 

 A tanyákon élő lakosságnak nagyon fontosak ezek az útjavítások, mert kényelmesebben és biztonságosabban érhetik el a Kisteleken megtalálható szolgáltatásokat és a mezőgazdasággal foglalkozó termelők is könnyebben eljuthatnak a piacra, annak az új bővítményére is 

– zárta gondolatait Domonics János. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!