Rövidhírek

2022.05.18. 11:11

Megvan a középút

Két számban érdekelt a csehországi Racicében péntektől vasárnapig tartó kajak-kenu világkupán Nádas Bence (26), aki várja már a nemzetközi megmérettetést.

M. J.

kajak-kenu, szegedTavaly az olimpia után még Koppenhágában a világbajnokságon szerepelt az MVM Szeged olimpiai negyedik kajakosa, Nádas Bence, akinek azóta nem volt versenye. Egészen eddig a hétig, hiszen csütörtökön utazik el az idei első hivatalos viadalra, a csehországi Racicében rendezendő világkupára. 

Komótosan telt az ősz és a tél, nem igazán találtam önmagamat, majd tavasszal helyre tettem a dolgaimat, és felépítve egy tervet, határozott napirend mentén haladok, és élem a mindennapjaimat. Már reggel sokkal koncentráltabb vagyok, és így készülök a napi dolgokra. Nem csak lemegyek az edzésre, és megcsinálom a napi penzumot, hanem az adott edzéstípust elemzem, és nézem, mi volt az legutóbb, amely akkor nem ment. Keresem a fejlődés lehetőségét, ezen gondolkodom, és ha találok valamit, edzésen kipróbálom. Nem azon kattogok, hogy miért nem megy, hanem inkább azon, hogyan menne. Úgy néz ki, működik a dolog, hiszen a technikámat helyrebillentettem, illetve olyan izomcsoportokat is fejlesztettem, amelyek nem voltak az erősségeim. Várom már a versenyeket, a sebesség és az érzés biztató – nyilatkozta Nádas.

Erre nem is kell sokat várni, hiszen Nádas péntektől vasárnapig Racicében érdekelt K1 és K2 500 méteren. 

Az a lényeg, hogy mindent kiadjak magamból a viadalon. Ha tényleg sikerül a begyakorolt technikával az egyest és a párost jól megcsinálni, akkor elégedett leszek, és nyilván akkor az eredmény is biztató lesz. Kopasz Bálint távollétében Tótka Sándorral megyek párost, és az egyedi technikánk miatt meg kellett találni az arany középutat, de ez talán sikerült is – nyilatkozta Nádas. 

A világkupa után jövő héten már Szegeden lesz az első válogató. 

– Nekem könnyebb, hogy nemzetközi versennyel kezdünk a hazai esemény előtt, egy kicsit oldottabb a légkör, mint a válogatókon. Egy külföldi eseményt jobban meg­élünk, más hangulat fog el, míg itthon már mindenki az A döntőt várja. Gyorsan jön egymás után a két esemény, ilyen sűrű programban nem volt még részem. Ennek is megvan az előnye és a hátránya, de szerzünk egy kis rutint, felvesszük a fordulatszámot, és már lesz bennünk három-négy pálya a válogató előtt – jegyezte meg végül Nádas Bence, az MVM Szeged kajakosa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!