Székkutas

2022.05.21. 10:30

Új kerítést építene az egyesület

Folytatná a művelődési ház és környéke rendbetételét a Gregus Máté Bio Kertbarát és Faluszépítő Egyesület. A szervezet tavaly sikeresen pályázott a Magyar falu program Falusi civil alap pályázatára. A projektben a Murgács Kálmán Művelődési Ház mögötti fás terület közösségi terében lévő garázst alakították át részben férfi és női mosdóvá, külön bejárattal az épület oldalában. A volt garázs nagyobb részében pedig mosogatóhelyiség is helyet kapott, így a közös sütések, fűzések után az edények elmosogatása is helyben biztosítható. A külön bejáratú mosdóhoz térköves járdát is építettek. Az épület előtti töredezett betonburkolat is megújult – adta hírül a Kutasi Hírek önkormányzati lap. 

Új nyílászárókkal is ellátják az épületet, amelynek a homlokzata is megújul. A beruházásra 5 847 681 forintot nyertek, ami teljes mértékben fedezi a költségeket. 

Az egyesület ugyanakkor idén is pályázott ugyanezen programban a közösségi tér fejlesztésének második ütemére. Maximum 7 millió forintot lehet nyerni. A civil szervezet 72 méter hosszan új kerítést építene. Új térvilágítást is terveznek, valamint térkövezést. Ezen a pályázaton összesen 6 562 024 forint támogatást remélnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!