Rövidhírek

2022.05.28. 12:08

Újvidéken mutatkozott be Mórahalom

89. alkalommal szervezték meg Újvidéken a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítást a közelmúltban. Az idei év különlegessége, hogy a kiállítás partnerországa Magyarország volt, ezért a szombati napon a seregszemlét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Alek­sandar Vucic szerb államfő nyi­­tották meg. Hazánk képviseletében Mórahalom kínálata is megjelent az eseményen. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) jóvoltából Ma­­gyarország turizmusát Szeged, Makó, Harkány, Pécs és Mórahalom képviselte. A homokháti várost már nem első alkalommal emelik ki a turisztikai célpontok közül, legutóbb Mostarban, Bosznia-Hercegovinában is a magyar kiállítók között sze­­repelhetett. Az MTÜ fontos turisztikai egységnek tekinti Mórahalmot és az általa nyújtott komplex idegenforgalmi szolgáltatásokat. A vásárban naponta több ezer látogató fordult meg a héten. A kiállításra ellátogatók mind potenciális vendégei a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőnek, így a megjelenés gyümölcsöző volt a mórahalmi stand számára. 

A hét napig tartó kiállításon a várost három személy képviselte. A szálláshelyekről és az átfogó turisztikai kínálatról Keszég Réka és Molnár-Kecse­novity Erna informálták a látogatókat, a gyógyfürdővel kapcsolatos kérdésekre pedig Méhészkei Kiss Nimród tudott választ adni. A mórahalmi turisztikai szakemberek elmondták: a legjobban fogyó szóróanyag az egész éves programnaptár és a fürdőtérkép volt, amelyből azt a következtetést lehet levonni, hogy már nem csak a fürdő érdekli a városba látogató turistákat. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában