Szegedi hírek

2022.05.26. 11:05

Úton van a cowboyokról szóló tárlat

Nagy utat kell teljesítenie a szegedi cowboykiállítás anyagának: a csaknem tízezer kilométeres távolságot földön és levegőben teszi meg a kollekció, mire eljut Oklahomából Szegedre.

A Móra Ferenc Múzeum leendő kiállításának anyaga először szárazföldön utazott Oklahomából a dallasi repülőtérre, ahol különböző hivatalos eljárások befejezése után repülőre tették a szállítóládákat. A kollekció így Dallasból indulva eljutott Európába, a frankfurti reptérre, ahol jelenleg is zajlanak az újabb vámkezeléssel kapcsolatos eljárások. 

A cowboykiállítás kollekciója várhatóan napokon belül elindulhat Budapest felé repülővel, ahonnan ismét szárazföldön szállítják majd a tárgyakat Szegedre, a Móra Ferenc Múzeumba. 

A legendás vadnyugatról szóló kiállítás építése már hetek óta zajlik a szegedi közgyűjteményben, azonban a legkomolyabb szervezést igénylő szakasz mégis az amerikai kollekció szállítása és megérkezése. A tárlaton a cowboyok világa mellett az indiánok szokásait, életük mindennapjait is megismerhetik az érdeklődők. A kiállítást a Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyitják meg a nagyközönség előtt a Móra Ferenc Múzeumban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!