Rövidhírek

2022.05.21. 13:15

Végre!

Mádi József

Lapunk, az idén 112 éves Délmagyarország újra megrendezi a hagyományos gáláját, amelyen Csongrád-Csanád megye legjobb sportolóit ismerjük el. 
És akkor most itt álljunk is meg, vegyünk egy nagy levegőt, fújjuk ki, majd fűzzük hozzá az előző mondathoz: végre! 

Két és fél évet vártunk arra, hogy ezt a kezdőszöveget leírhassuk. Két és fél év telt el a legutóbbi rendezvényünk óta. 

Utoljára 2019 decemberében írhattuk le ezeket a szavakat, amikor éppen az 50. gálánkat rendeztük meg, aztán betoppant a Covid19, amely átírt mindent az életünkben és a sport területén is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy 2020 szinte minden tekintetben „kuka” volt, talán csak abból a szempontból nem, hogy legalább túléltük. A sportolóknak események maradtak el, vagy eltolódtak a versenyek időpontjai, ilyen formán ellehetetlenült a díjak reális odaítélése, a sorrendek helyes meghatározása. 

Aztán következett 2021, amikor a világ mindent megpróbált bepótolni, igyekezett utolérni önmagát – ekkor rendezték például a 2020-ra tervezett tokiói olimpiát is. Az előző év végén megint a koronavírus gondoskodott arról, hogy a távolságtartás minden szinten jelen legyen az életünkben, ám év közben azért a sportolók többnyire zárt kapuk mögött, aztán minimális szurkolói létszám mellett kiteljesedhettek, és folytathatták áldásos tevékenységüket. Csak a díjátadót nem mertük megint megrendezni, hiszen a sportolókat nem szerettük volna kellemetlen helyzetbe hozni. 

De ami a lényeg: most itt vagyunk, és hétfőn jöhet az 51. Az év sportolója zárt körű gálája. A helyszín a Hungi lesz, és ezúttal 15 díjat adunk át. Az elismertek között szerepel majd makói, szentesi, hódmezővásárhelyi, algyői és szegedi sportoló, olimpiai bajnok és érmes, világ- és Európa-bajnok, kiváló edző, remek szakember, sikeres csapatok – úgy tűnik, megint sikerült a megye elég széles spektrumát összehozni. 

A dátum pedig azért érdekes, mert a Délmagyarország legelső száma 1910. május 22-én (vasárnap) jelent meg 64 oldalon, ezzel Magyarország egyik legrégebbi folyóirata. 

Duplán ünnepelünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!