Rövidhírek

2022.06.22. 11:32

Rajzpályázatot hirdet a Nébih

Maradék nélkül címmel hirdet rajzpályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal általános iskolásoknak, amelynek célja, hogy – a hasznos nyári időtöltésen túl – a gyerekek megismerjék az élelmiszer-pazarlás problémakörét, környezetre gyakorolt hatását és a megelőzés lehetőségeit. 

A pályaművek beküldési határideje július 17., a részletes felhívás elérhető a Maradék nélkül honlapján. A szakmai zsűri dí­­jazottjai mellett a közönség kedvenceit és a legaktívabb ok­­tatási intézményt is jutalmazza a hivatal. A két kategória legjobb 15 alkotásából pedig óriásszínező készül, így az al­kotások több ezer gyerekhez juthatnak el az iskolakezdésre. 

A Maradék nélkül csapata összegyűjtött néhány családi programötletet is. A nyári szünet ugyanis számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek közelebbi kapcsolatba kerüljenek az élelmiszerekkel, megismerjék, milyen utat járnak be és mekkora ér­­téket képviselnek az otthon asztalra kerülő ételek. 

A hivatal azt is közölte, hogy eredményes tanévet zárt a Nébih Oktatási Programja, amely a 2021/2022-es tanévben először hirdette meg országosan nagyköveti programját. A pályázatnak köszönhetően ebben az iskolai évben több mint 1000 óvodás, általános- és középiskolás ismerhette meg az élelmiszer-biztonsági alapszabályokat és az élelmiszer-pazarlással kapcsolatos tudnivalókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!