Rövidhírek

2022.06.27. 15:00

Tiltakoznak a bartókos szülők

Civil szervezetet alapított a makói Bartók-iskolában tanuló diákok szüleinek egy csoportja – tájékoztatták lapunkat a szervezők. 

Mint beszámoltunk róla, a városban 2,4 milliárd forintból korszerű, 16 tantermes iskolaépületet építettek az Almási utcában; a tankerület úgy döntött, hogy szeptembertől ott folytatja a munkát a művészetoktatási profilú, belvárosi Bartók-iskola, a szülők egy része viszont tiltakozik ez ellen. A most megalakult egyesület egy jogász közreműködésével hivatalosan is megtámadta az átszervezésről szóló döntést. 

A beadvány szerint az átszervezésről szóló döntést jogilag érvénytelennek tartják a meghozatala során elkövetett eljárási törvénysértés miatt, ugyanis meghozatala előtt nem kérték ki a szülői érdekképviselet véleményét. Azt szeretnék elérni, hogy a következő tan­évet is a Szegedi utca 4–6. szám alatti épületben kezdjék meg a tanulók. Ennek megerősítésére aláírásgyűjtést is indítottak. 

Közben Farkas Éva Erzsébet polgármester a képviselő-testület tagjaival és Miklós Anikó tankerület-vezetővel együtt meg­­látogatta az Almási utcai új is­kolaépületet. Közösségi oldalán azt írta, ez lesz a térség legmodernebb oktatási létesítménye. A bartókos diákokkal együtt összesen 362 diák kezdheti ott a tanévet szeptemberben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!