Szegedi hírek

2022.07.26. 14:52

Botka Lászlóval tárgyalt Bányai Gábor országgyűlési képviselő

Megkezdte a közös munkát a megye polgármestereivel Bányai Gábor, a Dél-Alföld kormánybiztosa, aki Botka László polgármesterrel is egy asztalhoz ült. Szeged gazdasági fejlesztése és a települések beruházásai is szóba kerültek a keddi tárgyalásokon.

delmagyar.hu

Csongrád-Csanád megye polgármestereivel tárgyalt kedden a Dél-Alföld kormánybiztosa. Fotó: Bányai Gábor Facebook-oldala

Kedden megkezdte a közös munkát a megye polgármestereivel, Mihálffy Béla és Szabó Sándor országgyűlési képviselőkkel, valamint Gémes Lászlóval, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökével Bányai Gábor, a Dél-Alföld kormánybiztosa.

Ahogyan arról közösségi oldalán is beszámolt, a megyei jogú városok polgármestereivel történő egyeztetések sorában, Békéscsaba és Kecskemét után Szeged következett. Botka László polgármesterrel, Nagy Sándor alpolgármesterrel, valamint Mihálffy Béla és Szabó Sándor országgyűlési képviselőkkel átvették a régió központjának legfontosabb fejlesztési terveit.

Ezt követően a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal épületében folytatódott a munka, ott szakmai egyeztetést tartottak a településeinek fejlesztési lehetőségeiről.

A tárgyalásokat követően Bányai Gábor arról számolt be lapunknak, hogy a polgármesterekkel főként arról egyeztettek, hogy miként kellene úgy előkészíteni a fejlesztési pályázataikat, hogy azok minél nagyobb eséllyel részesüljenek támogatásban, ha elkezdődik az uniós és hazai források szétosztása. 

Kiemelte, munkatársaival minden szükséges segítséget meg tudnak adni az önkormányzatoknak a pályázati anyagok előkészítéséhez, erről is tájékoztatta a polgármestereket kedden.

Szóba került a régió gazdaságfejlesztése is, hiszen kormánybiztosként ez is a feladatai közé tartozik. Szeged polgármesterével például ennek kapcsán arról egyeztettek, hogy hol lehetne még ipari területeket lehatárolni a városban, és a meglévők közül melyeket kellene beintegrálni az állami beruházásokba, uniós projektekbe.

Bányai közölte, Szegednek is szeretnének segítséget nyújtani abban, hogy az országgyűlési képviselőkkel és az illetékes minisztériumokkal tárgyalva beterjesszék a kormány elé azokat a fejlesztéseket, amelyek a kormány dedikált döntése nélkül egyébként nem valósulhatnának meg.

A tárgyalások után Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője kérdésünkre elmondta, bízik abban, hogy a régió három megyéjének országgyűlési képviselőivel közösen eredményes 4 éves munkát végeznek majd. 

Hozzátette, minden képviselő a saját körzetében érdekelt, hiszen az ott élőknek tartoznak felelősséggel, ő Szeged és a Homokhátság fejlődésére fordít kiemelt figyelmet. Így például a Homokhátság vízvisszapótlásában kérte a kormánybiztos segítségét, hiszen sürgető lépni ebben az ügyben, de a körzet TOP Plusz-os tervezett beruházásairól is egyeztettek. Mihálffy hangsúlyozta, minden erejével és lobbitevékenységével támogatja a kormánybiztos munkáját.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!