Az egész térség ünnepe – konferencia, koncertek

2022.07.01. 13:09

Újra négynapos a Homokháti Sokadalom

Munkatársunktól

2003 óta minden nyáron megrendezik Mórahalmon a Homokháti Sokadalmat. A járványhelyzet miatt a 2020-as évben ugyan kimaradt, tavaly pedig egynapos volt, de idén újra négynapos programkavalkáddal várja a rendezvény az érdeklődőket. 

 Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a megyei értéktárba is bekerült a Homokháti Sokadalom 

– mondta Duka Félix fesztiválszervező. 

 Azzal a szándékkal hoztuk létre a Homokháti Sokadalmat, hogy a város olyan közösségi programot tudjon ajánlani vendégeinek, ami nem csak Mórahalomnak, hanem a térség településeinek is szól. Azon kívül, hogy szórakoztatni kívánunk, mindig más típusú programokkal is készülünk. Idén például egy konferenciát szervezünk, mely az euroszkepticizmus köré épül. A város fontosnak tartja a családi értékeket, vasárnap a nagyszínpadon köszöntik a jubiláns házastársakat

 – magyarázta a szervező. 

A Homokháti Sokadalom nulladik napján, csütörtökön Mórahalom történetéből nyílt egy szabadtéri kiállítás, amely nemrég előkerült helyi képekből áll, péntektől délutánonként pedig kezdődnek a programok. 

A fesztiválon fellép mások mellett Delhusa Gjon, Horváth Tamás, Karda Beáta, Magyar Rózsa, Szikora Róbert és az R-GO, valamint a Folkbeat. A koncertek mellett idén tartják a XVIII. Nemzetközi Néptáncfesztivált is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!