Rövidhírek

2022.08.03. 13:12

Orgonavarázslat Makón és Szatymazon

A Filharmónia Magyarország hagyományos OrgonaPont sorozata keretében Sebestyén Márta énekművésznő és Szamosi Szabolcs orgonaművész megyénk két helyszínén is koncertet ad. Csütörtökön 19 órától a makói Szent István templomban adnak hangversenyt Nyújtsd ki mennyből címmel, jegyek még vásárolhatók a koncert előtt a helyszínen. Majd augusztus 19-én 20 órától Szatymazon, a Szent István király templomban is felcsendülnek csodálatos dallamaik. Utóbbi hangverseny ingyenes. 

Sebestyén Márta Kossuth-, Liszt Ferenc- és Grammy-díjas énekesnő, a magyar kultúra nagykövete. A klasszikus népzenei éneklés mellett szívesen utazik a világzene, egyházzene területére is, de nem riad vissza a merészebb találkozásoktól sem. Különleges énekhangjával, zenei műveltségével és egyedi személyiségével varázsolja el a közönséget már évtizedek óta országszerte és a világ minden szegletében.

Szamosi Szabolcs Liszt Ferenc-díjas orgonaművész életét minden szempontból kitölti a zene. Nemcsak dinamikus, improvizatív játékáról híres, újító, ám a zenei hagyományokat mindig szem előtt tartó művész, de a Filharmónia Magyarország vezetőjeként a magyarországi klasszikus zenei élet egyik motorja, számtalan komolyzenei program, esemény – köztük az OrgonaPont koncertsorozat – ötletgazdája és szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!