Szegedi hírek

2022.08.05. 11:19

Személyi változások történtek az egyházmegyében

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a kerület papságának szavazatait szem előtt tartva Sutka István szatymazi plébánost a Kisteleki Esperesség esperesévé nevezte ki – tájékoztatta lapunkat a Szeged-Csanádi Egyházmegye. 

A Szeged-felsővárosi Szent Miklós Plébániát és oldallagosan a móravárosi Szent Kereszt Plébániát Fazakas Attila atya szolgálja. Máté János plébános oldallagosan látja el az algyői Szent Anna Plébániát. Az üllési Páduai Szent Antal Plébániát, valamint oldallagosan a forráskúti Urunk Mennybemenetele Plébániát és a zsombói Kisboldogasszony Plébániát Olasz Attila atya vezeti. Kopasz István plébános augusztus 1-jétől Mórahalmon, a Szent István Király Plébánián szolgál. A hódmezővásárhelyi Szent István Király Plébánián és a mártélyi Szent Adorján Plébánián Bajnai István tb. kanonok, plébános teljesít szolgálatot. 

A battonyai Szentháromság Plébániát Kalaman János atya vezeti. Szeptember 1-jével továbbá Kiss-Rigó László püspök felmentette P. Hess Istvánt SJ atyát a szegedi Szent József templom templomigazgatói megbízatása alól, és ugyanezen időponttal kinevezte P. Elek László SJ atyát templomigazgatónak. Joó Balázs mórahalmi plébános saját kérésére a továbbiakban a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében teljesít szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!