Bordány

2022.08.03. 12:00

Véget értek és újraindulnak a TérZene koncertek

Fotó: Gyuris Janos

A „TérZene program Bordányban” projekt célja, hogy a Homokháti nagyközség különböző nyitott és zárt tereit 30 alkalommal megtöltse élő, klasszikus zenével. A zenei rendezvényeken más-más zenekarok adtak ingyenes koncertet. A sokszínűség jegyében minden alkalommal változatos stílusú zenei programok voltak hallhatók, a fellépők széles repertoárt mutattak be, így a közönség koncertről koncertre új, igényes művekkel ismerkedhettek meg. Számos hazai és nemzetközi sikereket, elismeréseket kapott előadókkal, zenekarokkal, formációkkal találkozhattak a rendezvényekre ellátogatók. 

Több alkalommal, kihelyezett énekórán az iskolában és az óvodában is járt a Rézhúros Banda, akik népzenét játszottak a Kárpát-medencéből. Az interaktív órán megismerkedhettek a gyerekek a hangszerekkel, a különböző tájegységekre jellemző zenei motívumokkal. 

Nagy kedvenc volt Macika, Teknős Ernő és Panda Pisti, a Zöldellők együttes, akik az óvodásokat szórakoztatták modern köntösbe öltöztetett népzenével. Bata Krisztina operett gyöngyszemekkel szórakoztatta a közönséget. A faluházban koncertezett a Szironta együttes, melynek tagjai amerikai harangokon, handbelleken és handchime-okon játszanak. A klasszikus zeneirodalom legismertebb darabjai mellett kortárs és könnyűzenei művek, filmzenék is szerepelnek repertoárjukban.

A programsorozat nem ért véget, folytatódik, mert a falu újabb támogatást nyert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!