Elkapta a fonalat

2021.09.14. 07:52

A forduló gólvadásza Szalai Boldizsár

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal nem is eshetett másra, mint a Csengelében mester­ötöst szerző Szalai Boldizsárra, ő lett a forduló gólvadásza.

V. P.

Ötször volt eredményes a Csanytelek ellen a Csengele tá­­madója: Szalai Boldizsár tel­jesítményéhez hasonló nem született a hétvége folyamán, így nem is volt kérdéses, hogy ő lesz a forduló gólvadásza lapunknál. A csengeleiek 6–1-re nyertek, ezzel pedig szezonbeli első sikerüket aratták.

– Nem a kiállítás miatt lett ilyen könnyű a meccs, hiszen akkor már kettő–nullra vezettünk – utalt Szalai Boldizsár arra, hogy közel egy órát ember­előnyben játszhattak a Csanytelek ellen. – Három-négy gólos különbség egyébként is volt a csa­­patok között. Azt beszéltük, a szünet előtt még jó lenne egy har­madikat lőni, hi­­szen a kettő–null a legrosszabb félidei eredmény. Utána már nem volt kérdéses – összegzett Szalai Boldizsár. Hozzátette, úgy érzi, most jött ki igazán a lépés a csapatnak, Sándorfalván egy korai kiállítás megpecsételte a sorsukat.

– Nekünk ebben az osztályban erősségünk lesz a szélen való támadás és a kiugratásuk. Barta Mihály talán a leggyorsabb ebben a mezőnyben, szerencsére még én is tudok futni, ezekből a helyzetekből sikerült betalálnom a hétvégén is

– mondta góljai kapcsán a 41 éves támadó, aki négy meccsen már kilenc gólnál jár a Csengelében, ezzel pedig a megyekettő góllövőlistáját is vezeti.

– Jó pár csapattársammal együtt fociztam Bács-Kiskun megyében, de valóban úgy ér­­zem, jól sikerült a beilleszkedés. Ez a csapat az első öt hely valamelyikébe odaérhet. Bács megyében talán több olyan élcsapat van a megyekettesek közül, aki a megyeegyben megállná a helyét, de elég színvonalas a bajnokság. Amit különbségnek érzek, az a bírói felfogás, például ami a sándorfalvi meccsünkön is történt, de nem hibáztathatjuk mindig őket – tette hozzá a csengelei támadó.

– Annak idején tömörkényi voltam, viszont Kecskemétre költöztem. Mindenképpen szerettem volna még visszatérni a Csongrád-Csanád megyei labdarúgásba, ez most sikerült is. Több csapat is keresett a nyáron, de Bosánszki Mihállyal együtt játszottam ko­­rábban, ez döntött abban, hogy a Csengelét választottam – zárta Szalai Boldizsár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!