Kilenc pontjuk van

2021.08.23. 13:28

Megnyerték első idegenbeli találkozójukat

delmagyar.hu

Nyeretlen csapathoz látogatott a remekül rajtoló Makó FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjának 4. fordulójában. Az eddig csak otthon fellépő hagymavárosiak a Dabas-Gyón FC-hez utaztak, és hozták el mindhárom pontot 1–0-s győzelmükkel.

Nagyszerű hétvége ez a Dóra családnak! Miután szombaton Dóra János duplázott a megyei másodosztályú FK Szeged színeiben, fia, Dóra Donát győztes góllal szerezte meg első találatát a Makó FC színeiben, amelyhez a nyáron érkezett az SZVSE-től.

A Dabas-Gyón FC elleni ta­lálkozó két ellentétes félidőt hozott: az első játékrészben a tapogatózó futball játszotta a főszerepet, majd a 0–0-s fordulást követően a második 45 percre vált lüktetőbbé a tempó, és megérkeztek a helyzetek is a meccsre.

Rögtön a 48. percben nagy ziccer adódott a hazaiak előtt, ám nem éltek vele, ezt pedig 22 perccel később bosszulta meg a Makó. Pócs visszatett labdájára Dóra érkezett remekül, és szerezte meg első gólját új csapatában. Ezzel a találattal nyert a vendégcsapat, amely így már 9 pontos a bajnokságban. Külön örvendetes, hogy a 100 kilátogató néző közül körülbelül 80 fő makói szimpatizáns volt, so­­kan elkísérték Siha Zsolt csapatát Dabasra.

Siha Zsolt: – Nem voltunk ma elég élesek, de küzdésből jelesre vizsgáztunk. Így azért azt tudom mondani, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Dabas-gyón FC–Makó FC 0–1 (0–0)

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 4. forduló. Dabas, 100 néző. Vezette: Horváth Patrik (Szabó D., Szkrajcsics).

Dabas-Gyón FC: Ladányi – Molnár M. (Bessenyei, 78.), Kovács L., Kócsa, Gábor Lukács, Peres, Bene, Sitku (Szabó P., a szünetben), Karacs, Iván (Pusztai, 64.), Barta. Vezetőedző: Makrai László.

Makó FC: Bordás – Tamaskó, Juhász, Dóra (Magyar Gy., 90.), Seres, Popgeorgiev (Vas, 81.), Zámbori, Sirokmán, Rabecz (Varga, 70.), Pócs T., Sziklási (Major E., a szünetben). Vezetőedző: Siha Zsolt.

Gólszerző: Dóra (61.).

Sárga lap: Molnár M. (16.), Sitku (19.), Barta (87.), ill. Tamaskó (37.), Sziklási (45.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!