Tokió 2020

2021.07.25. 14:09

Sárosi Laura vereséggel kezdte az olimpiát

A tollaslabdázó Sárosi Laura vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket a tokiói olimpián.

MTI

A riói olimpikon, a világranglistán 74. Sárosi Laura a rangsorban hatodik Ratchanok Intanon ellen lépett pályára, aki 2013-ban minden idők legfiatalabb világbajnoka lett női egyesben. Ezt megelőzően nem találkoztak még egymással.

A korábbi világelső Intanon kezdte jobban a találkozót, gyors lábmunkájával és precíz ütéseivel ötpontos előnyre tett szert (8-3). A játszma második felében tovább nőtt a különbség, és bár Sárosi több labdamenetet is hosszúra tudott nyújtani, az ötödik kiemelt thaiföldi tollaslabdázó magabiztos játékkal 13 perc alatt megnyerte a szettet.

A folytatásban szorosan alakult a játék, 5-4-re is vezetett Sárosi, aki a mérkőzés leghosszabb, több bravúros ütést is tartalmazó labdamenetét is megnyerte. 7-7 után viszont ismét el tudott lépni Intanon (11-7), és a második játszma második fele is simábban alakult az első részénél. Intanon a klasszisát érvényesítve a szettet 17 perc, a mérkőzést fél óra alatt zárta le.

„Azt éreztem, hogy én vagyok nehéz helyzetben, hiszen sokkal gyorsabban tud játszani. Nekünk csak olimpián és világbajnokságon van esélyünk top 10-es tollaslabdázóval játszani, nekem erre legutóbb öt éve, Rióban volt alkalmam”

- értékelt Sárosi.

Mint mondta, előzetesen bízott a jobb sorsolásban, ám ez végül hasonló lett, mint Rióban volt. Így csak élvezni akarja a játékot és felszabadultan minél jobb labdameneteket játszani. Kifejtette: az ötkarikás játékokon nehéz hozzászokni az üres nézőtérhez, bár az európaiaknak ez kevésbé furcsa, mint az ázsiai sztároknak, akik ahhoz vannak hozzászokva, hogy a kontinensen népszerű sportág versenyein zsúfolt lelátók előtt lépnek pályára.

Sárosi – aki a magyar tollaslabdázók közül elsőként immár második olimpiáján vesz részt – kedden a világranglistán 35. Soniia Cheah ellen játszik a csoportkörben. A trió élén végző játékos majd a nyolc közé jutásért folytatja. Sárosi – az állóképességében bízva – úgy vélekedett, a malajziai ellen lehet esélye, hisz riválisának az lesz az első találkozója, míg ő már bemutatkozott a tokiói játékokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!