Sport PRINT

2007.01.03. 15:19

A Mount Everesten is áthalad a pekingi olimpia lángja

Címkék#*nemzsport

A jövő évi pekingi olimpia szervezői igyekeznek mindenre maximálisan felkészülni, ennek az alapelvnek a jegyében idén főpróbát tartanak a fáklyaváltónak a Mount Everesten.

Pályázatunkban jeleztük, hogy szeretnénk, ha a láng a Föld legmagasabb pontján is keresztülhaladna - nyilatkozta a kínai főváros alpolgármestere, egyben a szervezőbizottság (BOCOG) alelnöke. „Mostanra a tervünk lassan realitássá válik, így az érintett közreműködők már készülnek a feladatokra" - tette hozzá.

A teszt időpontját még nem jelölték ki, az azonban már biztos, hogy a 2008-as, éles produkciót világszerte közvetítik majd. A különleges vállalás speciális előkészítést igényel a tekintetben is, hogy a fáklyának működnie kell az oxigénhiányos, hideg levegőben. Az olimpiai szervezőbizottság áprilisban hozza nyilvánosságra a váltófutás teljes menetét.

A fáklyafutás részleteinek megtervezése mellett 2007-ben be kell fejezni az olimpiai helyszínek építését, meg kell rendezni 26 tesztversenyt, ki kell alakítani a játékok szervezőbizottságának végleges struktúráját, valamint a házigazdára vár még az önkéntesek toborzása, képzése, továbbá a nyitó- és záróünnepség megtervezése, illetve a próbák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!