Sport PRINT

2007.01.31. 15:19

Jan Ullrich ügyvédeivel akadályoztatná meg a DNS-tesztet

Címkék#*nemzsport

A bonni ügyészség kezdeményezte, hogy Jan Ullrich doppingbotrányba keveredett országúti kerékpáros tavaly szeptemberben, Svájcban adott nyálmintájának DNS-állományát hasonlítsák össze a spanyolországi laboratóriumban áprilisban lefoglalt vérmintájáéval.

Fred Apostel bonni főügyész tájékoztatása szerint a jelenleg csapat nélküli klasszis ügyvédei tiltakoznak ez ellen.

"A svájci bíróságtól függ, hogy jóváhagyják-e a tesztet, amennyiben igen, Ullrich jogi képviselői fellebbezhetnek ez ellen" - nyilatkozta Apostel, hozzátéve, hogy az ügy akár másfél évig is elhúzódhat.

Johann Schwenn, a 32 éves kiváló kerekes ügyvédje, ugyanakkor kijelentette, védence hozzájárul a DNS-mintához, de nem a Svájcban levetthez, hanem Németországban szolgáltatna egy másik nyálmintát.

Az ügyészség érvelése szerint az összehasonlításra azért lenne szükség, mert így egyértelműen bebizonyosodhatna a német versenyző ártatlansága, vagy bűnössége.

A Svájcban élő Ullrichnak - többek között a tavalyi Giro d,Italia győztes olasz Ivan Bassóhoz hasonlóan - vissza kellett lépnie a 2006-os francia körversenytől, miután kiderült, hogy szerepel a neve, a "doppingdoktornak" is nevezett spanyol Eufemio Fuentes klienseinek listáján. Röviddel később aztán csapata, a T-Mobile felbontotta szerződését.

Az ártatlanságát azóta is hangoztató, 1997-es Tour de France-győztes kerekes jelenleg csapatot keres magának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!