Sport PRINT

2007.01.07. 15:19

Portugálok az élen

Megkezdődött a nagy sivatagi show, a Dakar-rali. Az első két nap után az autósoknál és a motorosoknál is portugál sportoló áll az élen.

Szombaton a Lisszabon–Portimao 464 kilométeres szakasszal kezdődött meg a Dakar-rali. Az autósoknál elsőként a Sousa, Schulz (portugál, német) duó ért célba, a magyarok az 56. (Szalay, Bunkoczi), a 60. (Palik, Darázsi), a 72. (Kristóf, Simon) és a 131. (Kis, Czeglédi) helyen végeztek. A motorosoknál is a luzitánok örülhettek az nyitónapon, Fariának köszönhetően, a mieink helyzései: 68. Kátai, 114. Dési, 168. Hermann. A kamionosoknál a De Rooy, Colsul, Slaats holland, belga, holland trió bizonyult a leggyorsabbnak, a magyar egységek a 20. (Szobi, Éder, Jobbágy), a 32. (Darázsi, Tagai, Szalai) és a 39. (Szaller, Pócsik, Hajnal) helyen zártak.

Tegnap a Portimao és Málaga közötti 545 km-es etap várt a mezőnyre, melyet az autósoknál a sapnyol Carlos Sainz (összetettben Sousa vezet), a motorosoknál pedig a portugál Rodrigues (két nap után is ő áll az élen) teljesített a legrövidebb idő alatt. A magyarok az előző naphoz hasonlóan szerepeltek, az összetettben a következő helyen állnak, autósok: 50. Szalay, Bunkóczi, 59. Palik Darázsi, 71. Kristóf, Simon, 117. Kis, Czeglédi; motorosok: 57. Kátai, 96. Dési, 192. Hermann. Ma Afrikában folytatódik a Dakar.

Címkék#*nemzsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!