Sport PRINT

2007.02.20. 15:19

Bajnokok Ligája-győztesek Barcelonában

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az első kör második napján Barcelonában, Milánóban, Rómában és Portóban rendeznek meccseket.

A tegnapi négy után ma újabb négy összecsapás következik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Méghozzá milyen kiváló meccsekkel!


Barcelona - Liverpool: kezdés 20:45

A 2005-ös győztes (Liverpool) találkozik a 2006-os elsővel (Barcelona, tévé: Viasat3, élőben 20.45-től). Micsoda párosítás! Csak azt sajnálhatjuk, hogy az egyik elbúcsúzik a sorozattól. Ronaldinho, Xavi, Deco az egyik, Gerrard, Luis Garcia, Crouch a másik oldalon. Bármelyikük nélkül folytatódik a BL, az nagy vesztesége lesz az európai focinak.
A Barcelona vezeti a spanyol bajnokságot, ám legutóbb Valenciában 2–1-re kikapott. A BL csoportkörének A kvartettjéből a Chelsea mögött másodikként jutott tovább.
A Liverpool ellenben a C jelű csoportja élén végzett, és tíz teljes napot készülhetett a meccsre, mert a hét végén az FA-kupa nyolcaddöntőjében nem volt érdekelt. Az angol bajnokságban jelenleg harmadik.

Roma - Lyon: kezdés 20:45

A párharc győztesét előre megjósolni nagyon nehéz. Hiszen két, közel azonos tudású gárda csap össze. Totti vagy Juninho? A két szervező közül aki jobb formában lesz, az óriásit segíthet csapata összesített sikerében.
Ha azt vesszük, az olasz Roma is pihent. Hiszen az Empoliban 1–0-ra elveszett bajnokin több meghatározó játékos (Chivu, Mancini, Taddei) nem lépett pályára. A Farkasok a Serie A-ban másodikak, a BL csoportköréből is ezen a helyen kerültek tovább.
A francia bajnokságot toronymagasan vezető Lyon – tizennégy pont az előnye – éppen a második Lenst verte idegenben 2–1-re. Meglepetésre megnyerte a BL E jelű kvartettjét.

Porto - Chelsea: kezdés 20:45

Jose Mourinho Portóban! A portugálokat BL-győzelemig vezető tréner, valamint két játékos, Paulo Ferreira és Ricardo Carvalho „hazatérése" pikáns dolgokat ígér. Nem vitás, igazi csemege lesz a párharc (tévé: Viasat3, felvételről 22.55-től).
Az angol Chelsea könnyednek tűnő FA-kupa továbbjutással melegített, a Norwichot ütötte ki 4–0-val a hazai sorozatból, a BL-ben pedig csoportelső volt az A jelű kvartettben.
A Porto azonos pontszámmal végzett az Arsenallal a BL-selejtező körében, ám az egymás elleni eredmény miatt a második helyre szorult. Otthon viszont magabiztos a Porto, a Navalt 4–0-ra verte, és négy pont előnnyel vezet a Benfica előtt.

Inter - Valencia: kezdés 20:45

Dél-európai rangadó, sok forrófejű játékossal. A rugdosódás, a kemény párharcok erőltetése, a színészkedés sem idegen a két gárdától.
Két vereséggel kezdte a BL-csoportkörét az Inter, végül az olaszok a Bayern mögött másodikként kerültek a nyolcaddöntőbe. Otthon korlátlan urak, sorozatban tizenhatodik sikerüket a Cagliari ellen érték el, és 14 ponttal előzik meg a második Romát.
A Valencia egy nagy skalpot begyűjtött: a Barcát verte 2–1-re a bajnokság legutóbbi fordulójában. Ezzel együtt is csak harmadik, ám a BL-ben kiválóan menetel, hiszen csoportját magabiztosan nyerte.

Címkék#*nemzsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!