Sport PRINT

2007.02.19. 15:19

Vergődők csatája Madridban

Ma négy meccsel folytatódik a küzdelem (kezdés: 20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A rangadót az utóbbi hetekben nem éppen csúcsformában játszó Real Madrid és a Bayern München vívja.

Itt már igazán nem lehet hibázni. A csoportküzdelmek után egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Ma négy meccset rendeznek Európában, holnap újabb négy következik. Nézzük a párosítást!

Real Madrid - Bayern: kezdés 20:45
A szurkolók által legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapás. Egyik csapat sincs csúcsformában. És ekkor még finoman fogalmaztunk. A Real Madrid (az m1 élőben közvetíti az összecsapást) a spanyol, míg a Bayern München a német pontvadászatban vergődik. Pedig a játékosállományra pillantva ez bizony elképzelhetetlen lenne. Egy biztos, a két gárdának a BL maradt javítási lehetőségként, egy jó nemzetközi szereplés feledtetheti a botlásokat.
A Real Madrid a második helyen jutott tovább a csoportjából (3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 11 pont). Hazája bajnokságában a 4., 42 ponttal. A legutóbbi fordulóban hazai pályán 0–0-t játszott a Betisszel.
A Bayern München az első helyen jutott tovább a csoportjából (3,3,0, 12 pont). Hazája bajnokságában a 4. helyen áll, 37 ponttal. A legutóbbi fordulóban 1–0-ra kikapott a nem túl acélos Aachen otthonában.

Celtic - Milan: kezdés 20:45
Skócia focilázban ég. Ez nem meglepő, hiszen az országban amúgy is imádják a játékot. A két Glasgow-i gárda meccsein rendszeresen telt ház van. A Celtic (a Viasat3 élőben közvetíti a meccset) tábora pedig hatalmas. Egy biztos, hogy egy gombostűt sem lehet, majd leejteni az AC Milan elleni derbin. Az is biztos, hogy a világhírű skót énekes, a zöld-fehérek egyik legnagyobb szurkolója, Rod Stewart is ott ül majd a lelátón. Az olaszok meleg perceket élnek majd át a dán Thomas Gravesen vezette Celtic ellen.
A Celtic a második helyen jutott tovább (3, 0, 3, 9 pont) a csoportjából. Hazája bajnokságát fölényesen vezeti 71 ponttal, a hét végén az Aberdeen ellen idegenben nyert 2–1-re.
A Milan csoportelső lett (3, 1, 2, 10 pont). Hazája bajnokságában jelenleg a 6., 33 ponttal. Szombaton Ronaldo – ő nem játszhat a BL-ben – vezérletével 4–3-ra nyert a Milan a Livorno otthonában.

PSV - Arsenal: kezdés 20:45
Nem lesz könnyű dolga az angol Arsenalnak – az Ágyúsok 100. BL-meccsüket vívják Hollandiában – sem a holland PSV Eindhoven (a Viasat3 22.55-től felvételről adja a meccset) ellen. A találkozó érdekessége, hogy a holland csapatnak tagja a magyar Fehér Csaba. Egyetlen honfitársunk, aki még szerepel a Bajnokok Ligájában. Igaz, az Arsenal otthon félelmetes, új stadionjában még senki sem tudta legyőzni.
A PSV a csoportjában a második lett (3, 1, 2, 10 pont). A holland pontvadászatban az élen áll, 60 ponttal. Legutóbbi a Herackles ellen idegenben nyert 2–0-ra.
Az Arsenal az első helyen jutott tovább (3, 2, 1, 11 pont). A Premier Ligában jelenleg a 4., 49 ponttal. Az FA-kupában a Blackburn ellen 0–0-t játszott Londonban.

Lille - Manchester United: kezdés 20:45
Talán a legsimább párosítás. Az erőviszonyokat tekintve nem fér kétség ahhoz, hogy az angol Manchester United simán továbbjut a francia Lille ellen. Jóval nagyobb játékerőt képvisel Sir Alex Ferguson csapata.
A Lille a második helyen végzett a csoportjában (2, 3, 1, 9 pont). Jelenleg a francia bajnokságban a 3. helyet foglalja el, 39 pontot gyűjtött. A hét végén rangadót játszott a listavezető Lyon ellen, és hazai környezetben 2–1-re vereséget szenvedett.
A United elsőként került tovább (4, 0, 2, 12 pont). A Premier Ligában első, 66 pontnál jár. Az FA-kupában meglepetésre csak 1–1-et játszott otthon a bajnokság meglepetéscsapata, a Reading ellen.

Címkék#*nemzsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!