Sport PRINT

2007.10.11. 16:19

Ismét győzött az U19-es válogatott

Sisa Tibor együttese Székesfehérvárott 3-1-es győzelmet aratott Wales ellen, s így a harmadik - azaz a Svájc elleni szombati - mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott a csoportból.

Együttesünk gyorsan vezetést szerzett, Nikházi Márk átadása után Busai Attila már a harmadik percben a kapuba talált. A brit csapat azonban érezhetően jól felkészült a magyar válogatottból, ezért kombinatív támadójátékunk ezúttal némileg akadozóbb volt, mint a hétfői találkozón. Sőt, Wales a játékrész utolsó percében, Partington révén az egyenlítő gólt is megszerezte.

A második játékrészben lendületesen futballozott a labdát többet birtokló magyar válogatott, s csapatunk fölénye az eredményben is megmutatkozott. A csereként beállt Németh Krisztián a 64. percben, Koman Vladimir indítását követően megszerezte a vezetést, majd a 76. percben a győzelmet is bebiztosította: ekkor Nagy Olivér bedobása után fejelt a kapuba.

A magyar győzelem - amelyet Kisteleki István elnök vezetésével az MLSZ csaknem teljeses vezérkara megtekintett – azt jelenti, hogy csapatunk a szombati, Svájc elleni mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott.

- Ezúttal nehezebben pörgött fel a csapat, mint a hétfői, Kazahsztán elleni mérkőzésen, de a játékosok ebben a helyzetben is be tudták bizonyítani, hogy képesek újítani – nyilatkozta a találkozó után Sisa Tibor, a korosztályos együttes szakvezetője.

A csoport másik találkozóján Svájc 6-1-re győzött Kazahsztán ellen.

A csoport állása
1. Magyarország 2 2 - - 9-1 6 pont
2. Svájc 2 1 1 – 7-2 4 pont
3. Wales 2 – 1 1 2-4 1 pont
4. Kazahsztán 2 - - 2 1-12 0 pont

A torna további programja

Október 13., szombat
Kazahsztán - Wales, Székesfehérvár, 14.00 óra
Magyarország – Svájc, Tatabánya, 14. 00 óra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!