Sport PRINT

2007.11.16. 09:00

Valószínűleg nem fellebbez a MACS Kovács Ágnes ügyében

Valószínűleg nem fellebbez a Magyar Antidopping Csoport az úszószövetség fegyelmi bizottságának Kovács Ágnest felmentő ítélete ellen - mondta az RTL Klub Híradójában Kolláth György, a szervezet jogásza.

A Magyar Úszószövetség fegyelmi biztossága még csütörtökön úgy határozott, hogy nem követett el doppingvétséget Kovács Ágnes.

Nem az a fontos, hogy a bajnoknőt megbüntessék, hanem, hogy az ügyben született megállapítások helytállóak legyenek - mondta Kolláth György, a Magyar Antidopping Szövetség jogásza. Ennek értelmében a világklasszis sportoló indulhat a hétvégi magyar bajnokságon.

Kolláth György szerint nemzetközi szervezetek mondják ki a végső szót a doppingügyben. Mint ismert október 30-án reggel előre be nem jelentett dopping-ellenőrzést tartottak a Kőér utcai uszodában Budapesten. Kovács Ágnesnek azonban fontos találkozója volt: az egyik fővárosi szállodában. Roger Moore várta, aki az UNICEF-nagykövetének kérte fel.

Mivel nem tudott elég mintát produkálni az úszónő, arra kérte akkor az ellenőröket: kísérjék el a találkozóra. Szerinte azonban az ellenőrök azt mondták: nyugodtan elmehet. Tiszeker Ágnes, a MACS elnöke később ezt tagadta. A belső vizsgálat szerint szabályosan jártak el a doppingellenőrök, amikor az olimpiai bajnok úszót ellenőrizték. Néhány nappal később a MACS fegyelmi eljárást kezdeményezett Kovács Ágnes ellen a MÚSZ-nál, és újabb mintavételre kötelezte a sportolót, aminek eleget is tett, eredmény később várható. A Magyar Úszószövetség Fegyelmi bizottsága csütörtökön úgy döntött, a bajnoknő nem követett el doppingvétséget. A magyar szövetség döntését egyébként még a nemzetközi és az európai úszószövetség is felülbírálhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!