Sport PRINT

2015.10.08. 13:39

Egy Bödével jobbak voltunk: Magyarország - Feröer-szigetek 2-1

Jakobsen góljával vezettek a vendégek. Böde egyenlített. Aztán fordított.

nmgr

Magyarország - Feröer-szigetek 1-1

Budapest, Groupama Aréna

EB-selejtező, F. csoport, 9. forduló

Játékvezető: Schörgenhofer (osztrák)


Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Guzmics, Kádár – Nagy Á., Tőzsér (Böde) – Bódi (Németh K.), Gera, Dzsudzsák – Nikolics (Priskin). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.


Feröer: G. Nielsen – Naes, Gregersen, Nattestad (Faero), Davidsen – R. Joensen (Sörensen), S. Vatnhamar, Baldvinsson, Jakobsen (Justinussen), Bartalsstovu – Edmundsson. Szövetségi kapitány: Lars Olsen.


Gyenge első félidő után Magyarország legyőzte Feröer-szigeteket, elsősorban Böde Dániel remek játékának köszönhetően.


A csoportunkban Észak-Írország 20 ponttal már biztosan Eb-résztvevő. Románia az utolsó pillanatokban egyenlített Finnország ellen Bukarestben. A románoknak 17 pontja van, ők a másodikok, nekünk 16 pontunk van, így már biztos a harmadik helyünk is.


A tavaly világbajnoki nyolcaddöntős, jelenleg viszont nyeretlenül sereghajtó görögök belfasti veresége egyben azt is jelenti, hogy az utolsó, vasárnapi forduló eredményeitől függetlenül az utolsó pozícióban végeznek, ezzel pedig jelentősen nőtt a magyarok esélye az egyenes kvalifikációra. A legjobb harmadik helyezett ugyanis szintén kijut az Eb-re, és ehhez - a görögök utolsó helyével - mindössze arra lenne szüksége Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának, hogy az ukránok hazai pályán ne nyerjenek a címvédő spanyolok ellen jövő hétfőn.


Vasárnap Görögország - Magyarország, Feröer-szigetek - Románia és Finnország - Észak-Írország mérkőzésekkel zárul az Eb-selejtezők sora az F csoportban.

 

20:30

Már ismert a két csapat kezdő tizenegye. Mi egy csatárral kezdünk: Nikoliccsal. Bódi első válogatott meccsén kezdőként lép pályára.

20:43

A magyar válogatott tagjai "Gyógyulj meg, Bence!" feliratú pólóban melegítettek be, a lelátón is üzennek a szurkolók a súlyosan beteg Lázár Bencének, az Újpest és a Nyíregyháza korábbi játékosának.

1. perc

A vendégek kezdik a mérkőzést.

2. perc

Dzsudzsák szögletét megcsúsztatják középen a feröeriek, így nem jó a labda Kádárnak, róla megy ki kirúgásra.

3. perc

Gera ugratja ki Nikolicsot. Lengyel légiósunkat azonban lesen találja a labda.

7. perc

Gera játssza középre a labdát, ami egy feröeri lábról Nikolics elé került, ám pörgetése a kapufa mellett hagyja el a pályát.

11. perc

Vezet Feröer-szigetek. Tőzsér lábai között jön Edmundsson passza középre, Juhászról lefordul Jakobsen, és Király mellett a hálóba talál. 0-1

17. perc

Majd' fél percig simán adogatott a feröeri csapat a térfelünkön. 

18. perc

Baldvinsson kap sárgát, miután a félpályánál bokán rúgja Gerát.

22. perc

Király és Juhász nem érti meg egymást hátul, majdnem labdát szereznek a feröeriek. Fél perccel később végre magyar akció: Nagy Ádámot a tizenhatos vonalán szerelik, aztán utána visszakerül hozzá a labda, azt azonban alaposan fölé lövi.

23. perc

Dzsudzsák lapos lövését fogja Nielsen.

29. perc

Magyar szöglet Dzsudzsáktól, sajnos nem túl sok veszélyt rejt magában.

30. perc

Bódi lő laposan a tizenhatos bal sarkáról, simán fogja a kapus.

33. perc

Nikolics sarokkal passzol hajszálpontosan Gerához. Ez szép volt. Kár, hogy a meglepő húzás ellenére sem tud Gera helyzetbe kerülni.

36. perc

Gera kap sárgát.

21:24

Kis kitekintés: Észak-Írország vezet Davis 35. percben szerzett góljával vezet Görögország ellen. A Románia-Finnország mérkőzés 0-0-ra áll.

43. perc

Gregersen kap sárgát egy a kaputól 30 méterre történt szabálytalanság után. Dzsudzsák szabadrúgása a sorfalban végzi. Utána beadja a labdát, Nikolics fejesét Gregersen fejeli haza. Elég veszélyesen. De végül Nielsen megfogja a labdát.

45. perc

Tőzsér, majd Gera lő, de sajnos ugyanolyan eredménnyel, mint a korábbi távoli próbálkozások voltak.

45+1. perc

Bódi lő kapura 15-ről, a kapus alatt átcsorog a labda, de másodjára meg tudja fogni. Félidő.

21:43

Két csere is lesz: Böde és Németh is jön, Tőzsér és Bódi hagyja majd el a pályát.

46. perc

Kettős csere volt nálunk, a vendégek nem cseréltek. Magyar szöglet jött, Juhász fejéről a kapu fölé szállt a labda.

21:50

Már 2-0-ra vezet Észak-Írország Görögország ellen.

49. perc

Böde helyzetben, azonban a kimozduló Nielsenbe lövi a labdát.

52. perc

Dzsudzsák szögletét Juhász fejeli kapura, Nielsen megfogja, de már kifelé jár a szabadrúgás lökés miatt.

53. perc

Juhász és Joensen fejel össze, előbbinek vérzik a feje, utóbbi megszédült, így mindketten lejönnek egy időre a pályáról.

21:58

Már 3-0-ra vezetnek a görögök ellen az észak-írek.

56. perc

Nikolics lő, Nielsen ezúttal is véd.

63. perc

Justinussen jön, ő az első feröeri csere. Aztán egyenlítünk: Kádár beadja a labdát középre, ahol Böde jön. És a kapus fölött a kapuba fejel. 1-1

22:08

Vezetnek a finnek Bukarestben!

69. perc

Feröeri indítás, Guzmics mellett elesik a csatáruk, de ez nem büntető Schörgenhofernél. A túloldalon Dzsudzsák helyzetben, kirúgják előle szögletre.

71. perc

Nikolics passzol Bödéhez, aki két csel után hatalmas erővel bevarrja a labdát a kapu közepébe. 2-1

75. perc

Priskin jön Nikolics helyére.

78. perc

Sorensen váltja Joensent.

79. perc

Dzsudzsák szögletét Guzmics fejeli kapu mellé.

22:26

Szépítettek a görögök, 3-1-re áll a meccs Belfastban.

84. perc

Priskin helyzetben, de nem talál kaput. Cserél a Feröer-szigetek: Faero érkezik Nattestad helyére.

89. perc

Beszorulunk a végén.

22:33

Egyenlít Románia a hosszabbítás második percében Finnország ellen.

90+1. perc

Négy perc lesz a hosszabbítás.

90+2. perc

Német egy szóló után célba veszi a jobb alsót, azonban Nielsen kitornássza a labdát. A szöglet után Böde alig fejel kapu mellé.

90+3. perc

A magyar kapu előtt elmegy keresztben a labda, ez is hatalmas helyzet volt. 

90+4. perc

Gregersennél elszakad a cérna. Ellökte a partvonal mellett álló Andruscht. Ezért megkapta a második sárgáját.

90+5. perc

Feröeri szabadrúgás a szélről, már vagy egy perce próbálják elrúgni. A kapus is elöl. 

90+6. perc

Vége a mérkőzésnek. 

Magyarország - Feröer-szigetek


A 20.45 órakor kezdődő Magyarország- Feröer-szigetek Európa-bajnoki selejtezőre a készlet erejéig, a mérkőzés helyszínén is lehet jegyeket vásárolni.


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Eb-selejtező előtti napon jelentős forgalom mellett zajlott a jegyárusítás, és szerda estére közel 17 ezer belépő talált gazdára a találkozóra. Miután továbbra is nagy az érdeklődés, és szerda este még minden árkategóriában voltak szabad jegyek, az MLSZ csütörtökön, a találkozó helyszínén is értékesít belépőket. A Groupama Aréna 3-as kapujánál egy, a Groupama Aréna jegyirodájában négy pénztár nyit ki, és várja a szurkolókat egészen a találkozó kezdetéig. A mérkőzés helyszínén már csak szurkolói kártyával lehet belépőket vásárolni.    


A szervezők azt javasolják a mérkőzésre kilátogató nézőknek, hogy ha csak lehet, tömegközlekedési eszközzel érkezzenek, lehetőség szerint, minél korábban. A kapuk 18.45-kor nyitnak.

 

Fotó: MTI

Az MLSZ kéri a drukkereket, hogy a jegyük mellé készítsék elő a személyazonosításra alkalmas klubkártyájukat vagy személyi azonosításra alkalmas igazolványukat, mert a rendezők ellenőrizhetik a dokumentumokat. Akinél nem egyeznek az adatok, azok nem jutnak be a stadionba. A szövetség kéri, hogy mindenki a jegyén szereplő kapun lépjen be a stadionba, és így közelítse meg ülőhelyét, a jegyen szereplő helyéről nézze a mérkőzést, ne álljon vagy üljön a lépcsőkre.

       

Az MLSZ arra biztatja a szurkolókat, hogy a mérkőzés során sportszerűen biztassák a magyar válogatottat, tartózkodjanak a rasszista vagy másokat sértő megnyilvánulásoktól. Emlékeztet arra, hogy az európai szövetség (UEFA) fegyelmi testülete még nem zárta le vizsgálatát a legutóbbi hazai Eb-selejtező kapcsán, ezért kiemelt mérkőzésként kezeli a találkozót. Újabb szurkolói rendzavarások esetén a válogatott következő tétmérkőzésére szinte bizonyosan zárt kapuk mögött kerül sor, emellett az európai szövetség akár pontlevonással is büntetheti a magyar válogatottat.


Storck óvatos


Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak óvatosságra lesz szüksége a Feröer-szigetek elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtezőn.    


A mérkőzés helyszínén, a Groupama Arénában tartott szerda délutáni sajtótájékoztatón a német edző örömét fejezte ki, amiért csapatának nem zárt kapuk mögött kell pályára lépnie.


"Nagyon boldog vagyok, hogy szurkolók előtt játszhatjuk ezt a nagyon fontos mérkőzést. Azt gondolom, a csapat megérdemelte ezt, mert minden pontért megküzdött. Egy jó mérkőzéssel megszerezhetjük azt a három pontot, ami szükséges ahhoz, hogy biztosan pótselejtezőt játszhassunk. A keret minden játékosa jól felkészült, mindenki készen áll" - szögezte le Storck.   


Elhangzott, hogy a 24 fős magyar keret tagjai közül szerdán Tőzsér Dániel elhagyta az edzőtábort, mert órákon belül megszülethet második gyermeke. Az angol QPR középpályása csütörtökön várhatóan ismét csatlakozik a csapathoz, tehát van esély a pályára lépésére.   


A szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a feröeri válogatott nagyon jól felkészített csapat, amely kimondottan jó futballt játszik, a passzjátéka nagyon pontos és tudatos - ezt a magyarok az idegenbeli mérkőzésen is tapasztalhatták, hiszen 60-40 százalék volt a labdabirtoklás a hazaiak javára.   


"Bizonyították, hogy erős csapatuk van, ezért óvatosnak kell lennünk ellenük. Jó támadójátékosaik vannak, a rögzített helyzeteknél a magas embereik miatt nagyon veszélyesek, mégsem egyénileg, inkább csapatként igazán jók" - vélekedett Bernd Storck.   


A kapitány elmondta, hogy a Legia Warszawa csatára, a lengyel élvonal góllövőlistáját 11 forduló után 12 találattal vezető Nikolics Nemanja biztosan kezdeni fog, de azt nem elárulta el, hány támadóval áll fel a magyar együttes.   


"Több jó csatárral rendelkezünk, akik jó formában is vannak, a klubjukban, illetve az elmúlt napokban a közös edzéseken is jól teljesítettek. Mindenképpen jobb mérkőzést szeretnénk játszani, mint Észak-Írországban. Ez a néhány nap kevés arra, hogy drasztikusan átalakítsuk a játékunkat. Eddig a masszív védelmünknek köszönhetően hoztuk a pontokat, reméljük, most támadásban is hozzá tudunk tenni ehhez."   


Nikolics hangsúlyozta, hogy a klubcsapatában teljesen más szerepkörben kell játszania, mint a válogatottban, illetve a varsóiak más rendszerben is futballoznak.   


"Ott hétről-hétre, minden mérkőzésen győzelemre játszunk - hiszen bajnokok akarunk lenni -, és ha sok a helyzet, a gólok is jönnek. Meg kell nézni, hányszor játszottam a válogatottban, és hányszor lehettem kezdő... Tudom, hogy gólokat várnak tőlem, nem is akarok kifogásokat keresni, hiszen akármennyit játszom, mindig próbálok eredményes lenni. Itt egyelőre nem jönnek futószalagon a gólok, mint Lengyelországban, de bízom magamban és a csapattársaimban, egészséges vagyok, és a többiekhez hasonlóan én is készen állok a csütörtöki mérkőzésre" - mondta Nikolics.   


A szövetségi kapitány és a csatár egyaránt türelmet kért a szurkolóktól, és azt, hogy a meccs végéig buzdítsák a magyar válogatottat, akkor is, ha a kezdés után nem tud gyorsan vezetést szerezni. A Görögország elleni, vasárnapi selejtezővel, illetve az esetleges pótselejtezővel kapcsolatos kérdésekre egyikük sem kívánt válaszolni, mondván: jelenleg csak a Feröer-szigetek elleni találkozóra összpontosítanak.   


A csütörtökön 20.45 órakor kezdődő mérkőzésre az MLSZ legfrissebb tájékoztatása szerint körülbelül 4500 belépő maradt. Jegyvásárlásra a kezdésig van lehetőségük a szurkolóknak.   


Amennyiben a magyarok csütörtökön legyőzik a feröeri csapatot, akkor Európa-bajnoki selejtezőcsoportjukban legrosszabb esetben is a harmadik helyen végeznek, így legalább pótselejtezőt játszhatnak az Eb-részvételért.   


A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint): Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Kádár Tamás - Kalmár Zsolt, Gera Zoltán, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Nikolics Nemanja, Böde Dániel 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!