Jöhetnek a döntős futamok

2021.09.17. 07:43

A szervezésre panaszkodott a szövetségi kapitány, elkezdődött a vb

Több szegedi versenyző a nyitónapon rajthoz állt a dániai kajak-kenu világbajnokság első napján: miközben Hüttner Csaba kiemelte, hogy egyelőre nem könnyíti meg a dolgukat a szervezés, többen döntőbe jutottak számaikban.

V. P.

Kocsis Ádámék egysége is a fináléba jutott az 1000 méteres számban Koppenhágában. Fotó: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A körülmények ugyan nem ideálisak (például a szabadban kellett enniük a versenyzőknek), de ez a teljesítményeken nem látszódott meg a kajak-kenu világbajnokság nyitónapján. Az MVM Szeged VE versenyzői közül először Suba Róbert volt érdekelt: a parakajakos KL1 200 méteren döntőbe, míg VL2 200 méteren középfutamba jutott.

A KL2 200 méteren induló Rescsik Csaba az elő- és a középfutamban is hetedik lett, így nem jutott döntőbe.A 16 éves Kiss Ágnes élete első felnőtt világversenyén hatodikként ért célba C1 500-on.

– Nagyon nagy lehetőségként fogom fel, hogy itt lehetek, és szeretnék minél jobban szerepelni. Bár nagyon fáradt vagyok, hiszen az utánpótlás-­­vb után nem volt pihenőm, a középfutamban is megpróbálom a legjobbamat nyújtani – mondta futamát követően az MTI-nek Kiss Ágnes.

Kocsis Ádámék egysége is a fináléba jutott az 1000 méteres számban Koppenhágában. Fotó: MTI

A férfi kajaknégyes (Nádas Bence mögött Kopasz Bálint, Gál Péter és Csizmadia Kolos ül a hajóban) az 500 méteres táv felénél még második volt, de a második 250 méter már egyértelműen a magyaroké volt, akik végül 27 század másodperccel a szintén előretörő csehek előtt célba érve megnyerték a versenyt. C2 férfi 1000 méteren a szegedi Kocsis Ádám Slihoczki Ádámmal alkotott párosa a negyedik lett, így szintén a döntőbe jutott.

A K1 1000 méteren is csak a futamgyőzelem ért egyből döntőt, a szám algyői olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint pedig magabiztosan meg is nyerte az előfutamot.

A szegediek közül Varga Katalin zárta a napot, a friss olimpiai bronzérmes parakajakos második lett futamában a KL2 200 méteren, így egyből a döntőben folytathatja.

Váradi Mártonra is emlékeznek

Szombaton ismét megrendezik a Hanzó Örs emlékversenyt a Szegedi Olimpiai Központban. Az MVM Szeged VE hagyományteremtő céllal megemlékezik a januárban elhunyt legendás mesteredzőről, Váradi Mártonról is, ahol a szakember korábbi tanítványai és azoknak fiai ülnek egy hajóba. Így rajthoz áll többek között Kruzslicz Réka, Sadler Viktória, Börcsök Balázs, Molnár Péter, Juhász Péter, Szélpál Csaba, Sadler Béla, Sík Márton és Szovics Zoltán is. A szombaton 14 óra 20 perckor kezdődő Váradi Márton emlékfutamra a klub további tanítványok jelentkezését is várja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!