Sport

2021.10.26. 08:02

Dupla SZRSE-siker

Két mérkőzéssel a háta mögött száz­­százalékos mérleggel áll a Vidux-Szegedi RSE röplabdacsapata a férfi NB I. alapszakaszában.

Munkatársunktól

Csiszolódott a csapategység az első két fordulóban. Fotó: Kocsis Alíz/SZRSE

Nusser Elemér tanítványai egy szoros első két szettet és egy simább zárófelvonást hozó mérkőzéssel adták meg az alaphangot az első fordulóban Szolnokon az Európa-bajnoki selejtezőre készülő U19-es válogatott ellen, majd a Szent Gellért Fórum rendezvénycsarnokában tovább tetézték az örömöket, hiszen a Nyíregyháza ellen is 3:0-s sikert könyvelhettek el.

Csiszolódott a csapategység az első két fordulóban. Fotó: Kocsis Alíz/SZRSE

Férfi röplabda NB I., Liga alapszakasz,, 1. forduló, Szolnok: U19 Válogatott–Vidux-Szegedi RSE 0:3 (20:25, 19:25, 10:25). Férfi röplabda NB I., Liga alapszakasz, 2. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, rendezvénycsarnok, 200 néző: Vidux-Szegedi RSE–Nyíregyháza 3:0 (25:10, 25:8, 25:11).

Nusser Elemér az U19-es válogatott elleni mérkőzésről: – Idény eleji formát mutattunk. Idegesek voltak a srácok, de ezen én sem csodálkoztam, hiszen először vívtak tétmérkőzést ebben a felállásban. Nem voltunk elég stabilak, főként nyitás-fogadásban. A harmadik szettben már észhez tértünk, fegyelmezettebben és bátrabban röplabdáztunk, a játékunk pedig jóval stabilabb lett Bodnár Lajos beszállásával. A kohézióval nem volt gond, az új játékosok is igazi csapatemberek, de még össze kell szokniuk a fiúknak.

Nusser Elemér a Nyíregyháza elleni mérkőzésről: – El­lenfelünket nem ismertük, egyetlen találkozóját láttuk, a Miskolc ellen jóval szorosabb meccsük volt. A győzelem egyértelmű volt, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sima lesz. Kezdünk összeállni, Nacsa Gábor is csatlakozott hozzánk, mindenki hozta a saját játékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!