Győztes nyitány

2021.11.29. 12:22

Ma 18 órától a franciaország ellen folytatják

Győzelemmel indított a magyar férfi kosárlabda-válogatott a világbajnoki selejtezők második szakaszának első fordulójában. A nemzeti csapat a portugáliai Matosinhosban tudott nyerni 81–75-re, ma pedig már jön a sorozat első hazai mérkőzése.

Munkatársunktól

Az első, és az egyik legfontosabb feladatát rögtön teljesítette a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Perl Zoltánék ugyanis idegenben le tudták győzni Portugáliát, miután pén­­teken este 81–75-re győzedelmeskedtek. A magyar csapat bár több mint tíz ponttal is vezetett, végül a házigazda szorossá tudta tenni a végjátékot, ám ekkor higgadt maradt a válogatott, és végül behúzta a fontos összecsapást. A keretbe behívott szegedi Maronka Zsombor tagja volt a meccskeretnek, viszont nem lépett pályára.

– A mai viszonyokhoz képest nemzetközi porondon idegenben nyerni bárkinek nagyon nehéz és nagyon nagy eredmény. Az utolsó öt percben volt egy megingásunk, amikor Brito előjött szinte a semmiből, és elkezdte bedobni a hármasokat. Itt talán egy kicsit koncentrálhattunk volna jobban védekezésben, de azt gondolom, hogy mind támadásban, mind védekezésben szépen játszottunk időközönként, na­gyon sokat dolgoztak azért a fiúk, hogy ezen a mérkőzésen győztesen hagyják el a pályát – összegzett a meccs után Pót Péter, a magyar válogatott meg­­bízott szövetségi edzője, mi­­után Sztojan Ivkovicsnak pozitív koronavírustesztje mi­­att karanténba kellett vonulnia, és hasonló okokból nem tarthatott a csapattal Golomán György sem.

Ma pedig máris itt a folytatás, 18 órától ugyanis a franciák lesznek a magyar csapat ellenfele. A mérkőzésre (amelyet az M4 Sport élőben közvetít) minden jegy elkelt, így telt ház előtt játszhatnak majd a felek a kaposvári csarnokban.

Az E jelű négyes csoport első három helyezettje jut tovább a selejtezősorozat következő szakaszába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!