Sport PRINT

2021.12.20. 11:08

Bosszantóan búcsúztak

A Valdor Szentes nem tudta megtartani háromgólos előnyét a rendes játékidő végére, büntetők után kapott ki az Egertől.  Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Hiába játszott végig magabiztosan és uralta a mérkőzést a Valdor Szentes, ötméteresek után elvesztette a női vízilabda magyar kupa elődöntőjét Sopronban az Eger ellen.Ahogyan sejteni lehetett, nem potyogtak a gólok a mérkőzésen. Az első és a második negyedben is a szentesiek jutottak vezetéshez, de a hevesiek mindkétszer rövid időn belül egyenlíteni tudtak. 

 

 

A feszült hangulatú mérkőzés harmadik negyedében úgy tűnt, eldönti a továbbjutás sorsát a Valdor Szentes. Matajsz Márk tanítványai 6-3-ra elléptek remeklő kapusuknak, Füsti Molnár Jankának, valamint a jól védekező és lövő Varga Viktóriának köszönhetően. Az utolsó másodpercekben felúszó kapusának bombagóljával zárkózott fel két gólra az Eger, majd a negyedik negyedben öt perc elteltével egyenlített. 

 

 

6-6 után már nem esett gól, így a döntőbe jutás ötméteresekkel dőlhetett el. A Szentes kétszer hibázott, míg az Eger egyszer, így utóbbi jutott a döntőbe, ahol az UVSE-t búcsúztató Dunaújváros volt az ellenfél. A találkozó lapzártánk után ért véget. 

 

 

Matajsz Márk: – Bosszant, hogy nem jutottunk be a döntőbe, mert végig kézben tartottuk a mérkőzés alakulását. Jól védekeztünk, domináltunk, de a végén belehibáztunk, és kiénekelték a sajtot a szánkból. Az utolsó negyedben picit passzívabban játszottunk, mert igyekeztünk védeni is az eredményt. A harmadik negyed végén bekapott hét a hat elleni kapusgól demoralizálóan hatott a lányokra. Összességében büszke vagyok a csapatomra, mert szép teljesítményt nyújtott. 

 

Eger–Valdor Szentes 6-6 (1-1, 1-1, 2-4, 2-0)

Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, elődöntő. Sopron. Vezette: Tordai, Kollár. 

Eger: Kiss A. 1 – Jancsó 1, Menczinger 2, Dobi 1, Katona 1, Czigány 3, Hertzka 1. Csere: Molnár, Keresztes, Borsi, Bódi, Szilágyi Sz. Vezetőedző: Sike József. 

Valdor Szentes: Füsti Molnár – Hevesi, Dankina 1, Mihály-Kádár, Bonca, Csiszár, Kövér-Kis 1. Csere: Varga 3, Mácsai 1, Kolarova 1, Tóth Cs., Tóth F., de Vries 2. Vezetőedző: Matajsz Márk. 

Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 8/2. 

Ötméteresből: 5/4, ill. 7/4. 

Kipontozódott: Jancsó. 

Döntőbe jutott: ötméteresek után 4-3-mal az Eger. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!