Sport PRINT

2022.01.18. 15:50

Kiegyensúlyozott tavaszt várnak

Sorozatunkban a labdarúgó megyei I. osztály csapatainál érdeklődünk, hogyan élték meg az őszi szezont, és miként várják a márciusi folytatást. Tiszaszigeten azon vannak, hogy megismételjék a klub egyik legsikeresebb félévét.

V. P.

A kék mezes tiszaszigetiek otthonába idén sem nyerni járnak az ellenfelek.  Fotó: Karnok Csaba

Huszonnyolc pontot gyűjtött, így a dobogó harmadik fokáról várhatja a tavaszi folytatást a megyei I. osztályban a Tiszasziget csapata.– Az előző félév az egyesület történelmének legjobb féléve, hiszen megnyertük a megyei kupát, és ezüstérmesek lettünk. A célunk persze hasonló volt idén is, de mivel odatette magát mindenki tavasszal, természetes volt, hogy kicsit hullámzott a teljesítményünk. Volt, amikor be kellett látnunk, nálunk jobb napot kifogó csapat ellen kaptunk ki, de volt fájó vereség is – összegzett Bernát Péter, a csapat játékos-edzője. 

 

 

A kerettagok számára egy hét múlva kezdődik a téli felkészülés, amely egyelőre a hátsó gyakorlópályán zajlik majd. Tervben van ugyan egy nagy, műfüves pálya építése, de ez az idén várhatóan még nem készül el, ez pedig megnehezíti a munkát. A téli időszak programja még kialakulóban van, a klubcsapatok tornáján, a Saller-kupán biztosan játszik a csapat, és az FK 1899 Szeged, a Bácsalmás és a Végegyháza is szerepel a csapat ellenfelei között. 

 

 

Ami a keretet illeti, mindenképpen szeretnének frissíteni a csapat összetételén Tiszaszigeten, ám az átigazolási időszak csak most kezdődött, így konkrétumok még nincsenek az ügyben. 

 

 

A szigetiek az elmúlt öt szezonban négyszer is odaértek a dobogóra, a 2020-as, félbeszakadt bajnokságban álltak az ötödik helyen, de 2017 óta minden évben érem került a nyakukba: ezt a sorozatot pedig szeretnék folytatni az idén is. 

 

 

– Kiegyenlítettnek látom a megyei I. osztályt, az első helyezett remek őszt futott, onnantól kezdve viszont van négy-öt olyan csapat, amely közül bármelyik odaérhet a dobogóra. Nekünk a pontvesztéseket kellene kijavítanunk, ha ez sikerül, akkor biztosan versenyben maradunk majd az érmes helyekért való küzdelemben – tette hozzá Bernát Péter. 

 

 

Új edző Apátfalván

Új trénerrel kezdi meg a felkészülést a ContiTech-Apátfalva megyei I. osztályú csapata. Eddig az U19-es csapatot és a felnőtteket párhuzamosan vezette Luncz László, a felnőttek azonban már Karsai Gábor irányításával készülnek, Luncz pedig marad a klub utánpótlásában. Az új tréner jelenleg a makói utánpótlásban dolgozik, mellette lesz az apátfalvi felnőttek trénere. Az UEFA B licences edző korábban dolgozott már az apátfalvi utánpótlásban, így nem ismeretlen számára a közeg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!